De ce nu apar folkiştii la televizor

Pentru că albumele folk se lansează la Festivalul de la Alba Iulia, într-o cafenea, în cea mai prietenoasă atmosferă în care s-ar putea lansa ceva vreodată.

Pentru că doar 85 de oameni au văzut până acum că Alexandra şi Cosmin au făcut o piesă special pentru prima zi de festival.

Ieri s-a stabilit ca prima seară de folk să fie mai scurtă, ca să poată vedea oamenii meciul liniştiţi. Nu ştiu când au reuşit Cosmin şi Alexandra să adapteze piesa atât de rapid şi de bine

Pentru că foarte puţini oameni ştiu că Ioan Gyuri Pascu poate cânta şi aşa ceva. Şi da, chiar la un festival de folk. Ba chiar aseară.

Pentru că toţi folkiştii se comportă cu tine de parcă v-aţi fi intâlnit de o grămadă de ori înainte, deşi singurele întâlniri au fost când ei cântau într-un clip de pe YouTube, iar tu te uitai la ei de-acasă, cu monitorul în faţă.

Pentru că lumea nu mai are timp să mai asculte şi să mai înţeleagă nişte versuri alese bine. E mai simplu să asculţi o propoziţie spusă de 20 de ori într-o piesă de 3 minute.

Pentru că nu există nişte criterii care să delimiteze ce e folk şi ce nu, de-aia atât Ţapinarii, cât şi Marius Matache cântă tot folk. E greşit, poate, să ai libertatea de a cânta cam cum vrei tu.

Pentru că titlul acestui articol n-ar fi existat dacă n-ar fi fost şi o melodie care să se numească aşa.


(intervenţia lui Bobo Burlăcianu în piesa asta e grozavă)

Iar dacă cesul vostru e trecut de ora 19:00, la acest link puteţi vedea şi de ce e bine să se transmită live un festival de folk.

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizare: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri media: TVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net, ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii

P.S.: Mulţumiri maxime merg spre Feri Teglaş, fără de care primele două clipuri din acest articol n-ar fi existat.

6 Comments

  1. Cristi Mirt 16 noiembrie 2013
    • Cristian Florea 17 noiembrie 2013
  2. Ciprian 16 noiembrie 2013
  3. Gabriela 17 noiembrie 2013

Leave a Reply