De unde ruşinea asta de a căsca şi a tuşi?

cascatAţi încercat vreodată să urmăriţi un om căruia îi vine să caşte sau să tuşească într-un loc unde sunt mai multe persoane prezente? Nu e nimic formal, ci doar o întâlnire ca între… cunoştinţe. Nu pot zice prieteni.

Probabil vi s-a părut tare amuzant, sau cel puţin ciudat, că unii încearcă să se abţină din a face lucrurile astea. Eu nu prea înţeleg fenomenul, serios.

Înţeleg, într-un cadru formal, poate nu vrei să faci gălăgie şi să atragi atenţie asupra ta, sau nu vrei să aibă oamenii impresia că te plictiseşti acolo, dar dacă atmosfera trebuie să fie una relaxată, de ce să te abţii de la face ceva ce nu prea poate fi controlat?

P.S.: E un deliciu să cauţi „căscat” pe Google Images. Nu poţi să stai mai mult de 30 de secunde fără să începi şi tu să caşti. Nu mai spun că acum numai cât mă gândesc îmi vine să fac asta.

*P.S.-ul a generat cel puţin 3 căscaturi. :))

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • ZeceDeZero 14 Ian 2012, ora 20:52

  Mai adauga o cascatura din cauza ps-ului :))

 • MadMike 14 Ian 2012, ora 22:07

  WTF nu stiam ca e contagios :))

 • Adnana 15 Ian 2012, ora 00:36

  Trebuie sa recunoscut ca si eu am cascat cand am citit articolul! :)) Da, sunt de acord, nu e o rusine sa casti sau sa stranuti. Unii considera cascatul un semn ca somnul se apropie, dar, in realitate, prin actiunea de a casca nu faci nimic altceva decat sa iti oxigenezi creierul si astfel sa ramai trez! :P Cat priveste stranutatul, nu prea e bine sa te abtii, ca risti chiar sa dai coltu’!

  • Florea Cristian 15 Ian 2012, ora 04:13

   Eu am cascat chiar si cand ti-am citit comentariul, ca iar mi-am amintit de pozele de pe Google :)) Si da, am citit si eu ca nu-i bine sa te abtii de la stranut.

 • Madalina 15 Ian 2012, ora 10:40

  Ai dreptate cu al 2-a ps :))

 • Alexandra Catalina 15 Ian 2012, ora 13:40

  Nici eu nustiu de unde vine rusinea asta in a casca, dar mai ales in a stranuta :)) e foarte amuzant sa vezi un om care se abtine sa stranute :)) e ceva de genul acesta http://i43.tinypic.com/xm672b.jpg

 • LoL3X 15 Ian 2012, ora 14:03

  Eu acum m-am trezit. Cum ti-am citit articolul am scos vreo 2 cascaturi din mine. E ceva psihic? Ne lucrezi la subconstient? :))

 • Petru 15 Ian 2012, ora 20:01

  Eu n-am mai apucat sa citesc articolul dupa ce am vazut imaginea – am adormit si m-am trezit comentand

 • Radu 15 Ian 2012, ora 20:05

  Este pentru că aceştia au o frică de ce interpretare îi va da interlocutorului/-ilor. Tot acelea sunt şi persoanele care consideră tot o aluzie. Chestia asta se cheamă fobie socială, şi include şi ale temeri, ca cea de a fi privit. Dar în cele mai multe cazuri este, de fapt, o personalitate evitantă.
  Asta aşa, să nu zici că-mi place psihologia.

  • Florea Cristian 16 Ian 2012, ora 00:33

   Hai că m-ai făcut curios. Ia să caut eu mai multe chestii despre fobiile sociale. Mersi!