Decathlon lansează gama de Produse Altfel. Uite despre ce e vorba

Dacă ești client Decathlon, probabil știi deja că scopul lor este să aibă cel mai bun raport calitate / preț când vine vorba de echipamentele sportive.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care oferă o garanție de doi ani de zile la toate produsele: pentru că au atât de multă încredere în ele, încât știu că acestea rezistă în timp fără probleme.

Ei bine, pentru a scădea și mai mult prețul anumitor produse, dar și pentru a încuraja sustenabilitatea, Decathlon a lansat o gamă de produse numită „Produse Altfel”.

Produsele Altfel sunt produse Decathlon recondiționate, care primesc o nouă șansă. În linii mari, vorbim despre produse cu defect vizual minor, produse testate de către clienți și modele folosite pentru prezentare. Dar să nu te gândești că vei primi produse învechite sau care abia mai funcționează, pentru că scopul celor de la Decathlon e să păstreze același standard de calitate chiar și pentru aceste produse, iar fiecare produs în parte este verificat și, dacă e cazul, recondiționat sau igienizat.

Dacă vrei să vezi o listă cu toate Produsele Altfel, te invit să accesezi acest link.

Ca să văd cu ochii mei cum arată Produsele Altfel, am fost zilele trecute în Decathlon Berceni și am căutat produse de acest fel. În magazin nu le vei găsi într-un loc separat, așa cum e în cazul categoriei de produse reduse, ci le vei vedea pe raftul pe care se află și echipamentele obișnuite, doar că cele folosite au o etichetă verde pe care scrie „Sunt un produs altfel”, ca în imaginea de mai jos.

Decathlon lansează gama de Produse Altfel. Uite despre ce e vorba

În căutarea mea de Produse Altfel, m-am oprit la raionul de încălțăminte sport și am făcut câteva fotografii. M-am gândit că la încălțăminte se vede cel mai ușor diferența dintre un produs altfel și unul obișnuit, comparativ cu raionul de echipamente pentru pescuit, spre exemplu.

Așadar, am ales o pereche de pantofi sport negri, care costau 180 de lei ca Produs Altfel și 200 de lei ca produs cu totul nou. Iar mai jos poți vedea mai multe fotografii cu acest produs. Primele două imagini arată eticheta verde, iar în următoarele două am pus în stânga perechea Altfel, iar în dreapta o pereche cu totul nouă.

După cum observi, există foarte mici diferențe între cele două perechi. Practic, Produsul Altfel arată aproape la fel cu produsul obișnuit. De fapt, dacă nu ai pune perechea Altfel lângă cea obișnuită, probabil nu ai ști că primei perechi i s-a mai dat o șansă, ci ai crede că e nou-nouță.

Am mai făcut câteva fotografii și la un adidas sport roșu care avea etichetă verde. Nu l-am mai comparat cu varianta nouă, pentru că mi se părea că el oricum arată foarte bine, așa cum poți observa în fotografiile de mai jos.

În acest caz, prețul pentru Produsul Altfel era de 190 de lei, redus de la 230 de lei.

Dar pe lângă încălțăminte, găsești printre Produsele Altfel o mulțime de alte lucruri: corturi, genți frigorifice, undițe, biciclete, hamace, role și multe altele.

Îți recomand să accesezi pagina cu Produse Altfel de pe site-ul Decathlon și să vezi ce te inspiră de pe-acolo. Acest gen de produse pot fi cumpărate doar din magazinele fizice (nu pot fi comandate online), deci e bine să te uiți în ce magazine Decathlon găsești produsul care-ți place ție, ca să știi unde să mergi să-l cumperi.

În altă ordine de idei, salut cu drag și mult respect inițiativa Decathlon de a da o nouă șansă acestor produse, pentru că ajută pe toată lumea: nu se mai face risipă de produse (deci e sustenabil pentru Planeta noastră), iar noi, consumatorii, putem cumpăra produse super ok la prețuri mult mai bune. 👍🏼

Citește și: Știai că Decathlon produce în România peste 100 de modele de produse?

5 Comments

  1. SS 2 august 2020
    • Cristian Florea 3 august 2020
      • Marian 3 august 2020
    • LL 3 august 2020
  2. PP 3 august 2020

Leave a Reply