Deja simţi că nu mai merge, right?

Ai blogul de ceva timp. Lunile de la înfiinţare au trecut ca prin vis iar vizitatorii şi comentatorii au crescut direct proporţional cu numărul articolelor tale.

Dacă până acum erai lăudat la fiecare articol, erai comentat, atât pe Y!M cât şi pe blog, acum parcă totul s-a închis în faţa ta.

Mulţi îţi spun că scrii naşpa acum. Comentatorii fideli deabia îţi mai deschid pagina, iar parcă şi tu simţi că nu mai ai aceeaşi atracţie faţă de fenomenul numit blogging. Articolele cu filmuleţe de pe YouTube sau cu un conţinut de doar 100 de cuvinte parcă sunt din ce în ce mai vizibile pe blogul tău, iar dăruirea de care dădeai dovadă la început, acum a dispărut.

E o perioadă prin care trecem cu toţii. Comentatorii fideli de altădată sunt înlocuiţi de alţii, şi alţii, şi alţii şi tot aşa. Stilul de scris nu prea ai cum să ţi-l păstrezi pentru că odată cu trecerea timpului înveţi lucruri noi în legătură cu împărtăşirea sentimentelor într-un jurnal online şi blogosfera.

Învaţă să nu renunţi. Dă-ţi singur seama că orice blogger mare mai are şi articole care lasă de dorit. Cum pădure fără uscături nu există, nici blogger fără articole nereuşite nu există. N-ai cum să ai inspiraţie în fiecare moment şi n-ai cum să-i mulţumeşti pe toţi cu articolele tale.

Când simţi că treci printr-o astfel de perioadă, încearcă să te gândeşti la motivul pentru care scrii. Scrii pentru EI (comentatorii) sau pentru TINE (adică scrii ce îţi vine ţie). Dacă nu-ţi pasă de cine comentează, citeşte sau critică, n-ar trebui să-ţi faci griji. Dar dacă vrei să fii comentat şi citit în continuare, aminteşte-ţi că întotdeauna se vor găsi persoane cărora să le placă modul tău de a scrie şi de a-ţi exprima ideile şi sentimentele. Fiecare blogger are cititorii şi comentatorii săi. Nu-ţi dori comentatorii altuia când ştii că nu se poate.

Spre exemplu, eu, n-am să pot niciodată să am comentatorii lui dojo şi sunt conştient de asta. Stilurile noastre sunt foarte diferite, iar inteligenţa ei mă uimeşte câteodată. Eu sunt un simplu puşti momentan şi nu-mi stă în putere să scriu articole kilometrice şi captivante (cum face don’şoara de mai sus) dar asta nu înseamnă că trebuie să mă dau cu capul de pereţi sau trebuie să renunţ la blogging. Eu cu ai mei, ea cu ai ei şi ne descurcăm aşa, într-un ambient plăcut pentru amândoi.

În cele din urmă, cu muncă şi dăruire se ajunge oriunde. Cum dragoste cu deasila nu se poate, nici blogging fără dăruire nu există. Dacă simţi ceva pentru blogging, continuă să scrii indiferent de criticile obraznice ale altora.

Votează acest articol pe blogoree.ro !

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • MRcrispy 16 Apr 2009, ora 12:59

  Chiar ai problema asta? in dreapta mea scrie „185 readers”, cititori online, a durat 2 luni sa fac 185 de vizitatori unici in total :))…:((
  Mda.. eu mereu bantui pe bloguri, mai citesc mai imi dau cu parerea, iar articolele sunt din ce in ce mai slabe..

  De la mine poti citi: Oltenii si OZN-urile

 • varza 16 Apr 2009, ora 13:43

  Pai eu ce sa mai zic ca am 200 de unici pe zi, dar n-am comentarii mai deloc :D
  Banuiesc de ce, dar nu zic :P
  Si da, articolele sunt din ce in ce mai slabe, rar mi-am bookmarkuit vreun blog in ultima vreme.

  De la mine poti citi: Aho, aho

 • Andrei Dutu 16 Apr 2009, ora 12:59

  Daca tu te simti bine, restul nu mai conteaza. Fie ca ai 1 comentator sau 100.

  De la mine poti citi: Cum o jumatate de ora iti poate schimba viata

 • Santi 16 Apr 2009, ora 14:09

  Sfatul meu de amator profesionist: Daca-ti place sa scrii, scrie! Scrie cand te apuca, scrie orice. Daca n-ai laptop / pc la indemana ia-ti un carnetel de notite. Experimenteaza, incearca diverse stiluri, citeste blog-uri.

  In primul rand blog-ul e al tau, si nu al vizitatorilor tai, te oglindeste intr-o oarecare masura pe tine. Normal, toti vrem sa ajungem populari si respectati, sa facem jdemii de euro din blog, dar nu se face treaba daca stai in loc de critici sau lipsa de comentarii!

  Fii perseverent, indiferent de situatie!

  De la mine poti citi: Am venit să mă sinucid!

 • Crok 16 Apr 2009, ora 15:00

  si eu am observat schimbarea asta la mine pe blog . Unii comentatori nu mai sunt aceeasi de la inceput :) dar nu ma plang . stiu ca va veni vreama aia cand o sa revina la normal poate

  De la mine poti citi: Televiziunea:sursa de informare sau de manipulare?

 • Grim_Cris 16 Apr 2009, ora 14:33

  @MRcrispy … numele blogului tau este greu de retinut. Probabil si aici e problema vizitatorilor
  @varza .. daca tot stii care-i problema de ce nu incerci s-o rezolvi?

 • FinalDestiny 16 Apr 2009, ora 17:52

  eu nu am blog si nici nu cred ca o sa imi fac , nu am inspiratie.. dar in schimb am o functie la site,orice membru poate avea blog..articole… oricum..daca scrii ceva , nu cred ca scrii pentru a vedea…vai..am scris asta..cate comentarii am????????
  Scrii din placere… cel putin eu asa as scrie.

 • Sixx 16 Apr 2009, ora 22:56

  am blog’ul de puţin timp. sper totuşi să nu păţesc asta prea curând:))

  De la mine poti citi: Fii original frate!

 • ASY 16 Apr 2009, ora 23:37

  Eu scriu pe blogul linkuit doar k d o luna nu am mai avut pic de inspiratie…Bine ca m-am ocupat si de altele (fete, petreceri etc), dar simt lipsa inspiratiei si ma oftica. Fii tare hombre daca simti ca nu mai scrii asa bine si inspiratie vine cand te astepti mai putin.

  De la mine poti citi: Soc si groaza! Promovez (^.^)y-~~

 • ingrid 17 Apr 2009, ora 00:35

  oauu..cineva te-a suparat cu niste critici[-(..rusinica lor! exista 2 feluri de bloguri, dupa parerea mea: cele comerciale, si cele personale sau artistice. al tau este comercial, un blog care vinde informati sau idei, opini. eu zic sa scri si atat. iti place ce faci? daca raspunsul e da…atuci scrie cum ai facut si pana acum.

 • Grim_Cris 16 Apr 2009, ora 23:42

  Bai. N-ati inteles. NU EU SUNT CEL FARA INSPIRATIE! Articolul NU-MI este dedicat MIE. Este pur si simplu. Va mai ridica moralul unora dintre voi 8-|

 • Grim_Cris 17 Apr 2009, ora 08:59

  initial si blogul meu s-a vrut a fi personal … dar pe parcurs am mai schimbat unele chestii :D

 • RedAndBlue 17 Apr 2009, ora 10:09

  Si ma bucur ca m’am apucat de blogging din placere , daca ma apucam pentru trafic si comentarii , renuntam de mult.

  De la mine poti citi: Violenţa în familie

 • Coafor si coafuri 17 Apr 2009, ora 16:06

  Daca imi permiti o sugestie – scrie, citeste, scrie, citeste, ia o pauza, scrie din nou, citeste din nou, alta pauza, si cand o sa faci toate lucrurile astea suficient de mult timp o sa poti scrie ca si DoJo.

  Sau fa cum zice Eminescu – traieste viata ca sa vezi cum creste iarba. :)