Despre bule.ro, sau de ce am impresia că au început cu stângul

Probabil cu toţii aţi auzit de bule.ro. Dacă nu, găsiţi aici o prezentare mai mult decât completă.

Pe scurt, este un fel de platformă de blogging, sau un fel de Tumblr românesc (ca să apelez la comparaţia folosită de Eugen în articolul său). Este o metodă rapidă şi foarte simplă prin care te poţi face auzit. Dacă setările de la wordpress.com sunt prea multe pentru tine, bule.ro ar trebui să fie platforma de care ai nevoie. Momentan, se află în perioada de Beta Testing, iar lansarea oficială este miercuri, pe 12 mai.

De ce spun că au început cu stângul? Pentru că Beta Testing-ul ăsta are nişte condiţii pe care eu, personal, nu le înţeleg. În primul rând, poţi testa bule.ro numai pe bază de invitaţie. Dacă primeşti una şi îţi faci cont, ai la rândul tău 5 invitaţii pe care le poţi dai cui vrei. Din punctul meu de vedere, numai un site care şi-a câştigat deja un nume pe internet ar trebui să adopte metoda invitaţiilor. Dacă eşti la început, e bine să laşi userii să intre fără să le ceri ceva. Totuşi, datorită sistemului de invitaţii, au reuşit să creeze o doză de mister în ceea ce fac ei, de-aia oamenii au devenit curioşi, iar mailurile s-au trimis ca pâinea caldă, cel puţin în ultimele zile.

Al doilea lucru care nu-mi convine (probabil, o greşeală mai mare decât cea cu invitaţiile), este că nimeni nu-ţi poate vedea bulele fără a avea cont. Adică ai un blog pe care îl poţi vedea doar tu şi cei care au cont acolo. E ca şi cum v-aş pune să vă faceţi cont pe blogul meu ca să-mi citiţi articolele. Iar interesul vostru tinde spre zero, pentru că se presupune că sunt nou în blogosferă, deci nu ştiţi nimic despre mine. Adică ce rost are să mai pierdeţi câteva minute din viaţă ca să vă faceţi un cont?

Tipii merg pe ideea că e Beta Testing, de-aia e bine ca numai cei din interior să vadă ce se întâmplă acolo (sau aşa am dedus eu din toată treaba asta). Mie mi se pare o prostie, sincer. Decât să te caci pe tine cu Beta Testing-ul, mai bine porneai proiectul direct pe 12 mai, că până atunci, jumătate din utilizatori se plictisesc deja de platformă. În plus, ideea de „testing” mă duce cu gândul la faptul că platforma trebuie încercată în adevăratul sens al cuvântului, de oricine, din orice ţară, sau orice browser, nu doar din Admin Panel.

Apropo, dacă vă omoară curiozitatea, am 4 invitaţii disponibile.

10 Comments

 1. Florin M. 29 aprilie 2010
 2. A.Faith 29 aprilie 2010
  • Cristian Florea 29 aprilie 2010
 3. A.Dragos 29 aprilie 2010
 4. Zoly 29 aprilie 2010
 5. Marius Moga 29 aprilie 2010
 6. Malina 29 aprilie 2010
 7. RiviOnze 30 aprilie 2010
 8. Alexandru 4 mai 2010
  • Cristian Florea 4 mai 2010

Leave a Reply