Despre integrarea pe Twitter

Sorin îmi spunea ieri, printre altele, cât de aiurea i se pare lui Twitter-ul. Mai exact, că nu-l suportă şi nu-l înţelege. Şi că este mult mai uşor să te integrezi pe Facebook.

Bineînţeles, am sărit ca ars. Cum să fie Twitter-ul de neînţeles? Dar apoi, m-am liniştit, mi-am dat seama că Twitter-ul nu este chiar pentru oricine şi că, într-adevăr, Facebook-ul e puţin mai primitor.

Totuşi, Twitter-ul, deşi e mai greu de înţeles şi poate părea gălăgios uneori, sunt şanse să te avantajeze mai mult decât Facebook-ul (asta dacă mergem pe linia de promovare a brandului personal şi de aflarea noutăţilor în timp real). Dacă ajungi notoriu, te poţi trezi cu zeci, chiar sute de vizitatori pe zi, veniţi numai după ce-ai trimis un link spre blogul tău.

Pe Facebook e puţin mai anapoda. Deşi îţi faci prieteni mult mai uşor, majoritatea sunt prea ocupaţi cu joculeţe, quizz-uri şi tot felul de aplicaţii ca să-ţi mai poată vedea şi ţie update-ul. Recunosc, sunt şi persoane care nu folosesc Facebook-ul pentru distracţie, dar pentru că majoritatea asta fac, iar tu nu reuşeşti să blochezi toate quizz-urile şi aplicaţiile, rişti să pierzi informaţii destul de preţioase. În plus, Facebook-ul îţi bagă update-uri şi când prieteni de-ai tăi şi-au mărit lista de amici, de parcă te-ar interesa pe tine acest lucru.

Aşadar, cum e cu integrarea pe Twitter? Destul de incomod aş zice. Dacă n-ai în spate un blog bine pus la punct, sau dacă n-ai update-uri interesante, rişti să rămâi la 30-40 de followeri. În schimb, pe Facebook, la câte sugestii de prieteni primeşti şi la cât de spammy este „Descoperitorul de prieteni”, te poţi trezi cu 300-500 de friends dintr-un foc, fără să ştii când le-ai dat accept la toţi.

Aşadar, Twitter-ul nu este pentru toţi, cum nici Facebook-ul nu poate fi înţeles de mulţi, dar pentru că sunt nişte reţele de socializare care ne-ar putea face viaţa mai frumoasă şi pentru că suntem prinşi de spiritul de turmă, le folosim, fiecare cum poate.

8 Comments

  1. MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 29 iulie 2010
  2. Sorin 29 iulie 2010
  3. Lily 29 iulie 2010
  4. Serginho 29 iulie 2010
  5. A.Dragos 29 iulie 2010
  6. perspicacul 30 iulie 2010
    • isshmen 30 iulie 2010
  7. Stefan 30 iulie 2010

Leave a Reply