S-a lansat o platformă care ajută părinții să înțeleagă jocurile video

Tu știai că există peste 20 de genuri de jocuri video? Sau că fiecare device pe care se joacă copilul tău are și funcție de control parental? Sau poate îl auzi că-i spune unui prieten că „o să-și ia aggro”, iar tu vrei să înțelegi dacă e de rău sau nu.

Ei bine, oricât ne-am strădui și oricât de mult am încerca să fim la curent cu atracțiile noilor generații, trebuie să fim de acord cu faptul că nu le putem ști pe toate, iar anumite lucruri nu numai că ne depășesc, dar ne este foarte greu să le înțelegem.

Când vine vorba de industria jocurilor video, ea evoluează de la un an la altul și nu numai că apar jocuri noi, dar apar și termeni noi sau trenduri de care copiii se atașează și pe care ar fi bine să le înțelegi.

Ca să vină în ajutorul părinților, echipa RGDA (Romanian Game Developers Association) a lansat platforma DespreJocuriVideo.ro, care te ajută să înțelegi mai bine industria jocurilor video. De la ce fac sistemele de control parental pentru fiecare device în parte (și cum le activezi), până la explicarea anumitor termeni pe care sigur îi auzi la copilul tău.

Pe DespreJocuriVideo.ro găsești și studii care arată cât de benefice sunt jocurile video pentru copilul tău, dar și exemple de jocuri pe care le puteți juca împreună. Îți recomand să accesezi site-ul și să-l salvezi în bookmarks pentru o zi în care vei avea mai mult timp să-l răsfoiești, că e bine să fii la curent cu ce e nou în domeniu. 😁

S-a lansat o platformă care ajută părinții să înțeleagă jocurile video

Leave a Reply