Despre legea care protejează nefumătorii
WordPressCrobul
Despre doamna Gabriela Obodariu nu cred că am mai spus pe blog, dar nici acum nu-i prea târziu.
Este una dintre cele mai îndrăgite şi mai web 2.0 profesoare din liceul meu (şi din Vrancea). Este bloggeriţă cu acte în regulă şi utilizator înrăit de Social Media. Este genul de profesor pe care ţi-ai dori să-l vezi peste tot pe unde-ţi umblă click-ul, fără să te fereşti, pentru că n-ai de cine.
Cine a învăţat despre Conferinţa de Pace de la Paris de pe YouTube şi a luat şi notă pentru asta? Mie mi-ar plăcea să pot învăţa astfel la toate materiile, dar unii profesori n-au timp, cunoştinţe, sau interes pentru online, deci nu se poate.
Este un mod practic şi mult mai interesant de a reţine ceva şi de a lua o notă bună. În plus, îţi pune la punct şi abilităţile de limbă engleză, pentru că nu mereu informaţiile pe care le găsim sunt în limba română.
Eu zic să pornim o operaţiune prin comentarii la acest articol cu ajutorul căreia s-o convingem pe doamna profesoară să participe la blogmeet. Vă băgaţi? :D
14 Comments
Sunt profesoara de romana din Piatra-Neamt si anul acesta, m-am straduit sa-i obisnuiesc pe elevi, dar si pe colegi, cu notiunea de scoala web … 3.0 de acum, as putea zice.
Inceputul este bun, chiar daca este loc de mai bine.
Speram ca in curand sa lansam si o revista a scolii. :)
Consider blogul o metoda interactiva si foarte interesanta de a stimula educatia.
La noi revista scolii stiu ca exista. Nu sunt sigur daca in ultima vreme s-a mai editat sau nu (au fost niste schimbari in cadrul conducerii si au trebuit sa se ia decizii noi), dar stiu sigur ca exista pe undeva. Elevii mor de nerabdare sa se ocupe de ea, nu vad de ce in Piatra Neamt, acolo unde predai tu, nu s-ar putea face asa ceva.
Sigur se gasesc dornici de a invata si de a face revista sa iasa (si sa iasa bine, nu oricum), dar mai intai trebuie sa aveti aprobarea conducerii, iar aici e mai greu in unele cazuri.
Consider ca e important sa te apropii de elev prin orice metode. Daca el isi petrece majoritatea timpului liber la PC, de ce n-ar putea profesorul sa-i ofere impulsuri si lectii chiar si atunci? Nu e foarte greu, trebuie doar vointa. Si sunt sigur ca profesorii nu vor privi acest mod de invatare ca pe ceva care le mananca tot timpul, ci le va placea, pentru ca internetul e facut sa atraga oameni indiferent de varsta, preocupari, sau job
Wow. M-ai dat gata:) Mai am multe de invatat pe tema asta, sunt convinsa. Dar am de la cine sa ma inspir;) Multam de re-invitatie, o sa vin:)
mi-am atins obiectivul. Multumesc :)
Cam asa este … pana la Dumnezeu, te mananca sfintii … asta sa fie cea mai mare problema.
Eu am predat si in Bucuresti si pot sa spun cu mana pe inima, ca este o diferenta ca de la cer la pamant intre elevii din capitala si cei din provincie.
Desi imi sunt dragi la fel de mult toti elevii, m-am bucurat mult sa vad ca in Piatra-Neamt, spre deosebire de Bucuresti, copiii chiar citesc si inca mai stiu ce inseamna respectul, bunul simt … pe cand in capitala, aceste notiuni sunt pe cale de disparitie, daca nu disparute deja …
Probabil ca pe cale de disparitie. Cunosc destul de multe cazuri de elevi din Bucuresti care, inca, mai au bunul simt ( si, de asemenea, care citesc).
da, si eu cunosc, dar sunt foarte putini asa. cunosc si foarte multi fara bun simt si care cunosc sensul cuvantului „carte” numai daca este asezat langa „jocuri de noroc”.
Nu te astepta la asemenea profesori si in facultate. La seminar mai sunt sanse ca tinerii asistenti/lectori sa fie open-minded, insa la cursuri fii pregatit pentru metoda de predare comunista :))
adica mai comunista decat in liceu? :)) aoleu.
apropo, la facultatea de automatica din Bucuresti, din cate am inteles, majoritatea profesorilor sunt tineri. S-ar putea sa scap, asta daca ma hotarasc sa merg acolo. Si daca intru :))
Exceptia (sau exceptiile) confirma regula, din pacate …
Nu am avut timp sa-ti citesc blogul, dar daca n-ai facut-o deja, iti propun sa scrii un articol despre etno-botanice si magazinele de … cosmaruri, nu vise din Romania.
am sa-mi spun parerea despre etno-botanice. mersi de idee! :)
pana la urma ai convins-o :)
da! :D