Despre Truverii. Sau cum am descoperit un nou tip de muzică

Aseară, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focşani a găzduit un minunat concert de muzică medievală. Trupa Truverii a cântat pentru prima dată în Focşani şi a făcut un spectacol de vis.

Aseară am descoperit ce înseamnă muzica medievală cântată live, mi s-a făcut #pieleadegaina pe Herr Mannelig şi am mai adăugat o trupă printre cele care au devenit preferate după ce le-am văzut live. Dacă aveţi ocazia să mergeţi la vreun concert de-al lor, să ştiţi că merită fiecare minut de atenţie.

Ce nu mi-a plăcut? Atmosfera de Focşani. Adică de oraş mititel, care vrea multe, dar oferă puţin. Publicul a fost bun, dar se putea şi mai bine. Unii abia au ridicat câteva palme, alţii după vreo 3 melodii deja începeau să se întrebe când se termină.

Totuşi, au fost şi oamenii care i-au convins pe cei de la Truverii să se întoarcă de 3 ori pentru bis, iar lor le mulţumesc pentru că au fost în sală.

Dacă tot suntem la mulţumiri, la cât de fain a fost concertul, merită şi sponsorii nişte aprecieri, că fără ei spectacolul nu cred că ar fi fost posibil. Permiteţi-mi să-i enumăr: Clubul Rotary Varana Focșani, Pensiunea Dana Focșani şi AutoDan Focșani. Dar să nu-i uităm pe organizatori: Asociația Potpourri Vrancea, Ateneul Popular Focșani și Centrul Regional pentru inovare culturală.

Vă las cu o poză furată de pe blogul lui Tudor şi mă întorc la pregătirea pentru BAC.

Truverii Focsani

Lasă un comentariu

3 comentarii

 • Tudor 5 Mar 2012, ora 17:56

  Pe mine, cel mai tare m-au deranjat ‘colindatorii” anti-basescu de la intrare. Atmosfera din sala mi-a placut.

  • Florea Cristian 5 Mar 2012, ora 18:12

   Sus începuse lumea se plece de când cei de la Truverii au dat semne că s-a terminat concertul. Asta nu mi-a plăcut. Nu te obligă nimeni să rămâi şi la bis, dar măcar să aplauzi poţi.

   Oricum, cei de pe scenă s-au descurcat ireproşabil.

 • Calivita 6 Mar 2012, ora 19:31

  Am vazut un filmulet cu ei. chiar sunt minunati!