Despre Truverii. Sau cum am descoperit un nou tip de muzică

Aseară, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focşani a găzduit un minunat concert de muzică medievală. Trupa Truverii a cântat pentru prima dată în Focşani şi a făcut un spectacol de vis.

Aseară am descoperit ce înseamnă muzica medievală cântată live, mi s-a făcut #pieleadegaina pe Herr Mannelig şi am mai adăugat o trupă printre cele care au devenit preferate după ce le-am văzut live. Dacă aveţi ocazia să mergeţi la vreun concert de-al lor, să ştiţi că merită fiecare minut de atenţie.

Ce nu mi-a plăcut? Atmosfera de Focşani. Adică de oraş mititel, care vrea multe, dar oferă puţin. Publicul a fost bun, dar se putea şi mai bine. Unii abia au ridicat câteva palme, alţii după vreo 3 melodii deja începeau să se întrebe când se termină.

Totuşi, au fost şi oamenii care i-au convins pe cei de la Truverii să se întoarcă de 3 ori pentru bis, iar lor le mulţumesc pentru că au fost în sală.

Dacă tot suntem la mulţumiri, la cât de fain a fost concertul, merită şi sponsorii nişte aprecieri, că fără ei spectacolul nu cred că ar fi fost posibil. Permiteţi-mi să-i enumăr: Clubul Rotary Varana Focșani, Pensiunea Dana Focșani şi AutoDan Focșani. Dar să nu-i uităm pe organizatori: Asociația Potpourri Vrancea, Ateneul Popular Focșani și Centrul Regional pentru inovare culturală.

Vă las cu o poză furată de pe blogul lui Tudor şi mă întorc la pregătirea pentru BAC.

Truverii Focsani

3 Comments

  1. Tudor 5 martie 2012
    • Cristian Florea 5 martie 2012
  2. Calivita 6 martie 2012

Leave a Reply