Cam cât de tare poate să nu-ţi pese că ai o zi proastă
Dacă poţi, încearcă să faci mereu mai mult decât ţi se cere
Am văzut azi la Manafu articolul despre regulile de bun simţ pentru utilizarea telefoanelor mobile şi mi-am dat seama că aveam de gând de o grămadă de timp să scriu şi eu un articol pe tema asta.
Eu pot vorbi cu tine fără să-mi verific notificările de pe telefon. Pare o nebunie şi probabil n-ai mai văzut asta de mult timp prin cercul tău de prieteni, ştiu, dar eu chiar pot. Mai mult, sunt dispus să-ţi ofer şi consultanţă ca să faci şi tu la fel.
Lăsând gluma la o parte, de multe ori sunt foarte prins de discuţiile pe care le port când ies în oraş cu amicii mei şi pur şi simplu nu-mi verific deloc telefonul. Alte dăţi nu-l verific pentru că nu vreau şi întotdeauna am crezut că, orice-ar fi, nu au cum să existe mailuri sau notificări pe Facebook pe care să fiu nevoit să le rezolv imediat.
Dacă nu eşti dispus să aştepţi câteva ore până când îţi răspund la mail sau pe Facebook, înseamnă că nu înţelegi că nu eşti o prioritate pentru mine şi nici nu prea avem ce discuta. It’s that simple!
Iar când ieşi în oraş, nu cred că-i greu să-ţi dai seama că lumea poate funcţiona fix la fel de bine şi fără să stai tu logat pe Facebook în timpul în care ar trebui să vorbeşti offline cu prietenii. Mi se pare că uităm să ne bucurăm de adevăratele momente ale vieţii (cum ar fi mersul la un concert sau ieşirile cu prietenii) pentru că ni se pare mult mai atractiv să mai numărăm o dată câte like-uri am primit la ce-am postat acum azi pe Facebook.
Şi n-o spun ca şi cum eu n-aş fi un împătimit de Facebook şi de alte reţele de socializare. Sunt, doar că încerc să-mi dau seama şi când trebuie să mă opresc. Şi am impresia că mai şi reuşesc.
4 Comments
Obisnuiam si eu ca, intr-o discutie, sa-mi butonez telefonul. Intre timp, mi-am dat seama ca lumea se invarte oricum fara mine si am invatat sa-mi stabilesc mai bine prioritatile de moment. :D
Şi nu te simţi mai bine de când ai făcut asta?