Dezvăluire şoc!

Am elucidat misterul. Nu, nu e vorba de moartea lui Michael Jackson că-s sătul de ea de pe twitter.

Este vorba despre cazul mătuşii Tamara melodiei obsedante.

Da, aşa e … ştiam eu că talentele mele de detectiv nu vor da greş. Eram sigur că voi găsi sursa sunetului care îmi bântuia nopţile camera la ora şasă.

Această descoperire a fost o simplă coincidenţă ca să vă spun drept, dar tot eu sunt mai tare ca Sherlock Holmes şi voi ştiţi asta.

A fost cel mai frumos lucru din viaţa mea în ultimii 50 de ani, a venit ca Big Bang-ul … a fost neaşteptat şi a făcut schimbări drastice în logica gândirii mele. Şi, de ce să nu recunosc, în urma acestui caz rezolvat cu succes, îmi voi deschide birou de detectivi particulari.

Voi fi şeful meu, singurul meu angajat voi fi tot eu, voi păstra dosarele în arhivă cel puţin 25 de ani de la rezolvarea cazului, le voi păzi eu, voi lucra curat, voi respecta legea, voi plăti toţi banii la stat şi voi cere mai mult decât trebuie de la clienţi. În cele din urmă voi avea grijă (tot eu desigur) ca cele amintite mai sus să se desfăşoare conform termenilor şi condiţiilor întocmite de mine. Pentru reclamaţii … n-avem birou, dar nu vă trebuie.

Voi crea un număr de telefon special. Ceva gen: 072EUTOTEU » 0723886838 (sunaţi pe riscul vostru), sau dacă vreţi poate să fie un număr cu 8989, dar e firmă serioasă de detectivi particulari, în niciun caz linie erotica (sau puteţi încerca ceva după 12 noaptea, cine ştie?). Sau, mai simplu, sunaţi la unu unu doi şi cereţi cu mine şi-şi dau ăştia seama despre cine e vorba.

Vă aştept pe Strada Sediului MEU, ştiţi voi, nu mai explic!

Revenind, cred că vă întrebaţi care e melodia şi cum am descoperit-o. Să vă zic sincer, conform confidenţialităţii pe care o presupune cazul n-ar trebui să vă spun, dar pentru că vă cunosc şi pentru că EU sunt cel care are grijă ca termenii si condiţiile să nu fie încălcate, vă voi dezvălui misterul.

Se făcea că veneam de nu ştiu unde acum ceva timp, într-o seară şi mă duceam acasă. Când, deodată, ce văd? Din văzduh a ieşit un iepuraş. Vecinul, de la nu ştiu ce etaj, dădea în marşarier cu maşina lui albastr … tot datorită Terms of Service n-am să spun numărul, marca şi culoarea maşinii şi am să fac tot posibilul să evit pronunţia numelui vecinului, a locului de parcare, sau al meu. Şi cum spuneam, dădea în marşarier. Şi ce credeţi că aud? Exact maneaua din vehicul melodia despre care vorbeam mai sus.

Acum am ajuns la concluzia că nu toate maşinile au ţiuitul ăla naşpa când merg cu spatele şi vrea şoferu’ să atenţioneze pe ăia că dă el cu spatele. Asta are o melodie mai … plăcută (cică), dar înfiorătoare în acelaşi timp (că nu ştii de unde vine). Soarta făcea ca vecinul meu să plece în fiecare zi la ora 18:00 cu maşinuţa lui dragă spre locul de muncă, de aici şi ora exactă (şasă) la care armonia muzicală îmbiba aerul jegos al zilelor de vară.

Poate vă întrebaţi de ce cântecelul cu care ne stoarcem creierii se aude doar de o lună. Sau nu cred că vă întrebaţi, pentru că aţi uitat şi detaliul ăsta, dar vă zic eu. Păi, ţin să vă anunţ (nu că vecinul tocmai şi-a luat maşina, că ştiam că la asta vă gândiţi) că vecinu’ tocmai şi-a schimbat locul de parcare. Şi până acum nu dădea în marşarier când pleca, pentru că bolidul era parcat lângă trotuar şi pornea direct, băga în treapta I şi vruuum!

Fiind un detectiv cu experienţă şi cu foarte mulţi clienţi, n-am să vă cer bani pentru dezvăluirea tocmai făcută (mi-e milă de voi), eu să fiu sănătos!

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • Marian 26 Iun 2009, ora 08:56

  Spune-i vecinului tau sa bage alta melodie daca poate. :))

 • Grim_Cris 26 Iun 2009, ora 09:45

  Nu cred ca depinde de el, ci de sistemul instalat pe masina :))

 • VarcoAlex 26 Iun 2009, ora 10:54

  Nu stii cat de bine ne asemanam aici , si eu am tot un vecin si mereu cand da in marsalier se aude un sunet enervant. Mi se pare ca e o Dacie , mai precis Solenta.

 • Madalina 26 Iun 2009, ora 11:04

  doamne ce mai detectiv … as avea si eu ceva mistere dar cum birou si nr de telefon nu exista am sa le rezolv eu :)) …
  cum sa-ti pui la masina o manea cand dai in marsarier ? :)) ..
  eu nu am mai auzit una ca asta pana acum ..si la mine se aude cv specific unei alarme .. nu o melodie ..prea ciudat …
  oricum trebuie sa faci ceva cu parcarea ca poate si-o schimba.. un set de cuie plasate e bine :))) .. stiu ca merge ca mereu functiona in fata blocului meu la autocare… =))

 • mr ollie 26 Iun 2009, ora 11:06

  ar fi culmea sa injure cand da in marsalier:)) at nu iai mai da foc huh?

  • Grim_Cris 26 Iun 2009, ora 11:55

   cum sa nu? o sa am impresia ca ma injura pe mine si ii si sparg parbrizul :))

 • Slacker 26 Iun 2009, ora 10:20

  Ar trebui sa-i dai foc la masina!:-?? :))

  • Grim_Cris 26 Iun 2009, ora 10:23

   Brilliant idea! Ma duc sa caut benzina si o bricheta, brb

 • Madalina 26 Iun 2009, ora 12:49

  nu-i buna ideea cu injuraturile ..tot ideea mea cu cuiele =))

 • TwoBlog 26 Iun 2009, ora 12:55

  zi sa schimbe melodia ma :))

 • 92lucia 26 Iun 2009, ora 17:09

  zi-i sa schimbe iar locu de parcare:D
  .-= Ultimul articol al lui 92lucia – O femeie e frumoasa… =-.

  • Grim_Cris 26 Iun 2009, ora 20:30

   @92lucia, dar ce crezi ca e dupa mine? Daca ar fi cum vreau eu, as transforma parcarea in pista de atletism. Glumesc, dar cred ca as prefera ca parcarea sa fie transformata intr-o pajiste verde, asta pana imi iau eu masina :d

 • 92lucia 26 Iun 2009, ora 21:27

  Mie mi-ar conveni ca parcarea din fata blocului meu sa fie un parc pentru copii sa nu trebuiasca sa ma deplasez. Dar poti sa ii zici „Vecinu, ma deranjeaza zgomotul pe care il scoate masina ta cand da cu spatele. Va rog mutati-va” :-?? :D

 • masini 6 Iul 2009, ora 22:45

  Spune-i sa o impinga data viitoare :)

  • Grim_Cris 6 Iul 2009, ora 23:22

   asa am sa fac :))