Din cauza activităţii în Social Media îţi scade activitatea pe blog?

Social MediaAtunci când m-am hotărât eu să folosesc mai bine puterea Twitter-ului (adică să trec de la stadiul de trimis update-uri cu ultimul articol de pe blog, la nivelul de discuţii, adică socializare, ceea ce reprezintă această reţea de microblogging), am avut impresia că datorită faptului că trebuie să generez idei pentru update-uri interesante, îmi scădea numărul de idei pentru articolele publicate pe blog.

Altfel spus, avem impresia că cele mai bune idei de articole puteau foarte frumos să fie dezbătute în 140 de caractere, în loc să trag de ele până ies măcar 200 de cuvinte, iar aici începea dilema: Ce fac eu cu ideea asta? O public pe Twitter, sau o fac articol?

Mi-a fost greu, recunosc, în primele câteva luni, să-mi dau seama cum pot face ca ideile mele să fie atât de multe, încât să n-am probleme de genul ăsta. Când a apărut Facebook-ul, s-a triplat dilema, că erau 3 canale în care trebuia să bag update-uri demne de dat mai departe, iar lucrul ăsta mi se părea de-a dreptul inuman.

Acum mai sunt şi pe Google+, deci patru locuri din astea. Vă daţi seama ce-ar fi însemnat pentru mine să mă fi înscris pe toate în aceeaşi perioadă de timp? Probabil renunţam brusc şi iremediabil la tot, lăsând doar blogul activ.

Ei bine, în realitate, lucrurile nu stau chiar atât de prost cum par. Acum parcă o parte din creierul meu gândeşte în 140 de caractere, alta în vreo 470 (atât parcă e permis pe Facebook) şi cealaltă în paragrafe întregi, ca pe blog. Google+-ul de multe ori merge mână în mână cu Facebook-ul, adică sunt cazuri în care ceea ce pun pe Facebook merită să apară şi pe Google+.

Recunosc fără niciun fel de reţinere că acum mi-e chiar uşor să scornesc idei pentru toate reţelele de socializare pe care activez şi să nu am impresia că trebuie să împart unele gânduri aşternute pe blog cu wall-ul de pe Twitter sau Facebook. Cu toate astea, mi-a fost o perioadă greu să mă acomodez cu toată cerea asta de informaţii, dar eu cred că m-a ajutat faptul că am ridicat ştacheta.

La tine cum este? Simţi că Social Media îţi seacă blogul de idei?

*photo via

12 Comments

 1. dAImon 12 octombrie 2011
  • Cristian Florea 12 octombrie 2011
 2. Alex Dima 12 octombrie 2011
  • Cristian Florea 12 octombrie 2011
 3. Mihai Ioan 12 octombrie 2011
  • Cristian Florea 12 octombrie 2011
   • Mihai Ioan 13 octombrie 2011
   • Cristian Florea 14 octombrie 2011
 4. Nebunia 12 octombrie 2011
  • Cristian Florea 12 octombrie 2011
 5. ZeceDeZero 21 ianuarie 2012
  • Cristian Florea 21 ianuarie 2012

Leave a Reply