Dacă-ți activezi Dark Mode pe iPhone X, XS sau 11 Pro o să țină mai mult bateria
Știri din Social Media [7]
Am primit ieri un newsletter de la DJI în care mi se spunea că lansează o dronă nouă. Eu am intrat în rândul posesorilor de dronă acum un an și jumătate, când am cumpărat DJI Spark, care la momentul respectiv era cea mai mică dronă de pe piață cu care puteai să-ți faci treaba.
Prin „să-ți faci treaba” mă refer la faptul că nu era o dronă de jucărie, cum e DJI Tello, ci e mai mult de-atât.
Ei bine, DJI Mavic Mini vine ca un înlocuitor al lui Spark. Altfel spus, dacă ești pasionat de gadgeturi și fotografie, Mavic Mini e drona perfectă pentru tine și, din punctul meu de vedere, nu are rost să mai investești acum într-un DJI Spark.
Cu ce specificații vine DJI Mavic Mini
- O greutate de 249 de grame, ceea ce o include pe lista dronelor care nu trebuiesc înmatriculate la AACR (Autoritatea Aeronautică Civilă Română);
- până la 30 de minute de zbor continuu (dublu față de Spark);
- zbor până la 4 km distanță față de telecomandă (dublu față de Spark, cu mențiunea că Spark-ul n-am reușit să-l duc niciodată la mai mult de 600 m depărtare de mine);
- Gimbal cu 3 axe, care oferă o stabilitate bună a camerei;
- Cameră care poate filma 2,7 K la 30 fps sau Full HD la 60 fps.
- Viteză de zbor orizontală de până la 46 km / h.
- Este o dronă foarte portabilă. Cele 4 brațe i se strâng, făcând-o să aibă o dimensiune de doar 140×82×57 mm când este strânsă. Prin comparație, un iPhone X are o dimensiune de 143.6 x 70.9 x 7.7 mm. Deci cam ca un smartphone mai gros, așa.
Cu DJI Spark mi-e greu uneori să plec de-acasă tocmai pentru că nu e deloc portabilă. Neavând brațe care se strâng, e foarte voluminoasă și mi-e teamă s-o înghesui în rucsac ca să nu-i rup brațele. Acest lucru nu se mai întâmplă la DJI Mavic Mini.
Preț DJI Mavic Mini
Cei de la DJI spun pe site-ul oficial că prețul e de 399 $ dacă ar fi să-ți cumperi varianta basic și 499 $ în varianta Fly More Combo. Varianta Fly More Combo îți oferă două baterii în plus, un fel de geantă în care s-o pui, un dock de încărcare a bateriilor și alte accesorii mai mici. Poți vedea lista completă de accesorii dacă mergi aici și apeși pe butonul „What’s the difference?” din colțul dreapta-sus.
Din experiență îți spun că, în general, merită să-ți cumperi varianta Fly More Combo atât pentru bateriile extra, cât și pentru celelalte accesorii. N-o să-ți ajungă niciodată o singură baterie ca să zbori, chiar dacă poți s-o ții în aer timp de 20 și ceva de minute. În plus, dock-ul care-ți permite să încarci mai multe baterii în același timp e chiar util.
În România, cei de la F64 au listat DJI Mavic Mini la 1899 de lei (cam cu același preț se vindea și DJI Spark).
Oricum, având în vedere faptul că abia aseară a anunțat-o DJI, sigur mai durează câteva zile până când apare și la noi în mai multe magazine online și putem compara prețuri și pachete.
În încheiere îți las clipul oficial făcut de DJI cu ocazia lansării dronei, iar dacă ai de gând să-ți cumperi o dronă în viitorul apropiat, ai putea să mai aștepți puțin să apară DJI Mavic Mini în mai multe magazine online ca să o cumperi pe asta.
Bineînțeles, asta dacă nu cumva vrei să mergi direct în zona de drone profi și să investești mai mult într-o dronă mai mare și mai capabilă.
Detalii despre dronă poți citi și pe site-ul oficial, aici.
4 Comments
– O greutate de 249 de grame, ceea ce o include pe lista dronelor care nu trebuiesc înmatriculate la AACR (Autoritatea Aeronautică Civilă Română); – dar nu poti zbura cu ea in oaras sau unde te taie capul. Sunt aceleasi reguli.
– până la 30 de minute de zbor continuu (dublu față de Spark); – 20 pana la 22 de min de zbor ( 30 min e in datele tehnice in conditii super optimale )
– zbor până la 4 km distanță față de telecomandă (dublu față de Spark, cu mențiunea că Spark-ul n-am reușit să-l duc niciodată la mai mult de 600 m depărtare de mine); – 2km. 6 km doar daca ti o aduci din USA.
… hai, un pic mai realist ;)
Mersi de completări! 👍🏼
[…] și preț, este o dronă din gama mid-range. Adică nu este nici pentru începători (au făcut DJI Mavic Mini pentru asta), dar nici pentru profesioniști (pentru asta au făcut Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom și […]
[…] trecut deja un an de zile de când DJI a lansat DJI Mavic Mini, o dronă mică, ușoară și practică, așa că au decis să-i facă un upgrade și să lanseze […]