Există un site care te ajută să generezi documente și contracte în câteva minute

Inevitabil, vine un moment în viața fiecăruia în care trebuie să facă un contract, să completeze o declarație pentru o instituție a statului sau să genereze un document care ar fi bine să fie făcut corect din punct de vedere juridic. Când ajungi pentru prima dată într-un astfel de moment, primul lucru pe care-ți vine să-l faci e să cauți pe Google „model contract de comodat” sau „model preoces verbal de predare-primire”. Numai că sunt atât de multe modele pe net, încât nu știi ce să alegi. Iar faptul că nu ai avut experiențe anterioare cu hârtiile de acest gen, îți face munca și mai grea.

Zilele trecute am primit pe Facebook un mesaj de la Alexandru, un avocat din București care, alături de câțiva prieteni, a hotărât să facă un site care să-i ajute pe cei care trebuie să genereze documente și contracte. Site-ul este docav.ro (momentan în variantă beta, dar funcțional) și tocmai a primit o finanțare de 6500 de euro în urma unei campanii de crowdfunding.

Mi-a plăcut ideea foarte mult, așa că am promis că o s-o comunic și către cei care au răbdare să citească ce mai scriu eu pe-aici. Cu DocAv nu reușești doar să-ți generezi contracte și procese verbale, ci poți chiar să iei legătura cu un avocat și să-l întrebi lucruri care țin de documentele pe care vrei să le generezi și de legile care li se aplică.

Mie mi se pare o resursă bună de salvat în bookmark și de folosit atunci când ai nevoie de un document important, ca să fii sigur că acel document este completat corespunzător. Reiau: docav.ro.

2 Comments

  1. Silviu Pal 14 iunie 2017
    • Cristian Florea 14 iunie 2017

Leave a Reply