Am donat 100 de euro pentru educație. Uite unde și de ce

Sunt unul dintre aceia care crede că atunci când faci o faptă bună, e bine să le zici și altora, că poate exemplul tău îi va determina și pe ei să facă un bine. În plus, proiectele frumoase merită promovate și prin puterea exemplului, nu numai prin a da vestea mai departe.

Astăzi vreau să vorbim despre Ciclaton, primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România. Ciclaton îmbină pedalatul cu donatul pentru educație. Adică a strâns o mână de cicliști care pedalează 700 de kilometri și care strânge de pe traseu alți pasionați de pedalat sau susținători ai anumitor proiecte educaționale. Hai să vezi despre ce proiecte e vorba:

  • Fundația Noi Orizonturi a lansat proiectul IMPACT, prin care își propune să identifice și să rezolve, în mod creativ, împreună cu tinerii, probleme reale din societate, prin înființarea de Cluburi de Inițiativă Comunitară;
  • Asociația ROI sprijină și pune în valoare relația profesori-elev-părinți-comunitate din România, prin proiectul ZBURD PRIN EDUCATIE;
  • Asociația Lindenfeld sprijină copiii din centrele de plasament să se dezvolte prin educație interactivă, cu ajutorul proiectului „Ajungem Mari”, care s-a bucurat, în ambele ediții anterioare Ciclaton, de un adevărat succes;
  • Prin proiectul “De-a arhitectura în orașul meu”, Asociația De-a Arhitectura își propune să formeze cetățeni responsabili, implicați în comunitățile în care trăiesc, pentru orașe mai bune;
  • Asociația ARDOR, prin „Tabăra de leadership pentru instructori de dezbateri”, urmărește dezvoltarea profesorilor formatori, prin ateliere de dezbatere între profesori și studenți viitori pedagogi.

Eu am ales să donez pentru Asociația Lindenfeld, care ajută copiii din centrele de plasament să învețe și să prindă încredere în ei prin realizarea de cursuri, jocuri, ateliere interactive, ieșiri din centru și multe alte activități destinate lor. Hai să vezi un infografic cu câteva realizări ale proiectului „Ajungem Mari” din ultimii doi ani.

donatie pentru educatie - ajungem mari - ciclaton

Dacă vrei să donezi și tu, ai două posibilități:

  1. Dacă ești pasionat de pedalat, te poți înscrie aici până pe 8 octombrie. Înscrierea înseamnă 50 de lei, iar pe lângă faptul că suma va fi donată unei cauze alese de tine, vei pedala împreună cu plutonul într-o zi și pe un traseu pe care ți le alegi.
  2. Dacă nu vrei să pedalezi, poți dona pe această pagină, fie pentru un anumit proiect, fie ca să susții un ciclist înscris la Ciclaton, donând astfel pentru proiectul ales de el.

Eu cred că mare parte dintre problemele societății noastre se rezolvă prin educație. Cu cât avem mai mulți oameni educați, cu atât o să reușim să evoluăm mai ușor. Mi se pare important să susținem educația și am ales să-i susțin pe copiii din centrele de plasament pentru că știu că la ei ajung mai greu experiențele educative inedite. Mi-ar plăcea să donezi și tu orice sumă, pornind de la 10 lei, unei cauze înscrisă la Ciclaton. Donând, îți faci și ție un bine.

Leave a Reply