Exemple de storytelling în două spoturi publicitare
Am pictat cu gașca Kooperativa 2.0 o cutie. E de vânzare pentru cei care vor să facă o faptă bună
Dacă ți-ai imaginat vreodată că nu poți aborda subiectul „selfie” din punct de vedere tehnic, fii atent la articolul ăsta. :)) O să-ți arăt două metode prin care poți să-ți faci selfie-uri puțin mai reușite. Nu-i vreo reinventare a roții, dar sunt lucruri la care mulți nu se gândesc atunci când își fac un selfie. Eu abia dacă fac un selfie pe săptămână (deci n-aș putea spune că-s un mare fan de așa ceva), dar n-am putut să nu încerc să găsesc o soluție ca să rezolv ce mă deranja cel mai tare când făceam acele poze: că uneori ies mișcate.
Și cred că li se întâmplă tuturor. Dacă îți faci un selfie când e o lumină mai proastă, o să vezi că imaginea nu-i atât de clară, pentru că telefonul tău încearcă să cuprindă cât mai multe detalii în lumina aia slabă, iar orice mișcare, oricât de mică ar fi ea, face imaginea mișcată. Acum, că știm care-i problema, cum o rezolvăm?
1. Dacă nu vrei să instalezi nicio aplicație
Te-ai gândit vreodată că poți folosi timerul telefonului tău chiar și când îți faci un selfie? La iPhone poți seta un timer de minim 3 secunde. Adică îi zici telefonului să facă poza la 3 secunde după ce apeși pe buton. Astfel, de când ai apăsat pe buton și până când trec cele 3 secunde, ai timp să fixezi bine telefonul, ca el să nu se miște. De multe ori selfie-urile ies mișcate pentru că schimbi și poziția telefonului când apeși pe butonul de făcut poză fără să vrei. Sigur poți și pe Android să setezi un astfel de timer.
2. Dacă ești dispus să instalezi o aplicație nouă
Dacă vrei să declanșezi camera de la distanță, poți instala o aplicație pentru asta. Declanșarea te ajută mai ales dacă ai un selfie stick și nu vrei să mai stai să-i conectezi telecomanda sau când pui telefonul pe bordul mașinii, spre exemplu, ca să faci o poză cu toți cei care sunt în mașină. Pentru iPhone aplicația pe care poți s-o folosești se numește CamMe, iar pentru Android este Snapi.
Ca să declanșezi camera în aceste aplicații, trebuie să arăți palma la cameră. Aplicația o va recunoaște, apoi trebuie să strângi pumnul. Când își dă seama că ai pumnul strâns, va da drumul unui timer de 3 secunde, apoi va face poza, ca în clipul de mai jos.