Statistici Social Media în România [infografic – iulie 2018]
Mi-am activat asigurarea de călătorie de la Revolut. Mi se pare o soluție foarte utilă
Documentele de tip PDF sunt o specie aparte a fișierelor cu care lucrăm zi de zi, pentru că sunt printre puținele tipuri de fișiere pe care e foarte greu să le edităm folosind softuri uzuale. Dacă ai salvat un text în format PDF și vrei să-l editezi după, ai nevoie de programe speciale de editare PDF sau cunoștințe avansate pentru a face asta.
Dacă vrei să copiezi un paragraf dintr-un comunicat de presă salvat în format .pdf și să-l urci pe blog, o să ai foarte mult de muncă la editarea textului după ce ai dat Paste acelui paragraf, pentru că orice lucru copiat dintr-un document .pdf are niște formatări ciudate, care se văd aiurea în momentul în care vrei să le scoți de-acolo și să le folosești în alte locuri.
În plus, dacă vrei să completezi diverse documente sau declarații și ai primit fișierele în format .pdf, parcă îți vine mai ușor să le printezi, să le completezi cu pixul și apoi să scanezi documentele și să le trimiți.
Ei bine, așa cum spuneam și mai sus, există câteva programe speciale cu care poți edita sau completa documente PDF, iar astăzi vreau să vorbim despre un astfel de soft. Problema, când vine vorba de softurile de editare ale documentelor PDF, este că există foarte multe pe piață și nu prea știi ce să alegi, așa că astăzi am să-ți recomand un soft pe care l-am testat și care știu că funcționează foarte bine.
Acest soft se numește Able2Extract și este făcut în așa fel încât să nu-ți mai trebuiască altceva când vine vorba de prelucrarea documentelor PDF. O licență pe o perioadă nedeterminată costă 150 $, dar există și varianta de a cumpăra softul pentru o lună de zile pentru un cost de 35 $, iar înainte de a-l cumpăra îl poți folosi gratuit timp de 7 zile.
Able2Extract face foarte bine următoarele lucruri de editare PDF, dar nu numai
- Editarea textelor din documentele PDF;
- Forms Filler – pentru situațiile în care trebuie să completezi un document cu numele tău sau trebuie să bifezi diverse check-box-uri;
- Adăugarea de pagini noi într-un fișier PDF existent – cum faci și la prezentările PowerPoint, spre exemplu. :D
- Posibilitatea de a adăuga logo-uri sau WaterMarks în fișierele PDF. Poți face diverse template-uri pe care le poți refolosi ulterior;
- Adăugarea de imagini, forme geometrice sau comentarii în fișierele PDF;
- Parolarea documentelor pe care le creezi;
- Conversia fișierelor PDF în Excel, Word, CSV, PowerPoint, Publisher, HTML, Imagine, Text Simplu sau chiar AutoCAD;
- Posibilitatea de a converti o serie de fișiere dintr-o dată. Adică poți selecta un folder cu fișiere .pdf, iar el le convertește pe toate în Word, dacă vrei, fără să fie nevoie să deschizi fiecare fișier în parte.
Pentru exemplificare, am căutat pe Google un document PDF, am ajuns la o declarație ANAF, apoi am modificat-o cum am vrut, ca în imaginea de mai jos, folosind funcția de editare PDF.
În final, te invit să descarci softul de aici, să-l testezi și, dacă ți se potrivește, să-l păstrezi. :D
Iar mai jos poți vedea un clip scurt care explică principalele funcții ale softului de editare PDF.
3 Comments
Am instalat softul si functioneaza cum ai descris. Chia aveam nevoie de asa ceva. Singura problema mi se pare pretul . O sa incerc si niste variante free https://www.techradar.com/news/the-best-free-pdf-editor
Editare pdf extensie care se aduga la browserul Chrome gratiuta limitay la 20 pagoni pe zi https://chrome.google.com/webstore/detail/editor-pdf/lpoplcmpcknmaeokojaihmpgeedcekaj
Bine de știut. Mulțumesc!