Eh, nu mai contează

Y U NODintre toate tipurile de comportamente pe care le putem observa la cei din jurul nostru, cel mai tare mă enervează (sau mai degrabă mă irită, că de enervat e destul de greu) cel despre care o să discut acum.

Sunt un tip paşnic de felul meu şi obioşnuiesc să-i ignor pe cei care nu-mi convin, dar sunt şi momente în care nu mai rezist şi trebuie să mai spun câte ceva. Nu sunt niciodată acid şi cu chef de ceartă când vine vorba de oamenii de genul ăsta, ci mai degrabă ironic, pentru că nu trebuie să fiu eu singurul deranjat din conversaţia asta.

Din categoria de oameni despre care încerc eu să vorbesc, face parte şi cel care-ţi spune că trebuie să vorbiţi, doar ca să te bage într-o stare de nelinişte fără rost.

Pe lângă asta, îmi mai displace omul care începe să-ţi spună ceva, dar pe parcurs se hotărăşte să n-o mai facă. Începe să-ţi spună un lucru, apoi încheie cu „ei, nu mai contează”, pentru că-şi dă el seama în splendoarea lui că s-ar putea să te deranjeze ceea ce zice, sau să nu mai conteze pentru discuţia voastră.

Eu nu suport, de felul meu, lucrurile începute şi neterminate, cum nu-mi plac nici oamenii de genul ăsta. Nu mă interesează că n-o să-mi placă ce-mi zici, nici că ceea ce voiai să zici nu ne ajută în discuţia pe care o avem, dar dacă tot ai început să-mi zici ceva şi m-ai făcut curios, ai putea fi drăguţ să şi termini.

Iar dacă vrei să scapi de a te pune într-o situaţie penibilă (în cazul în care ceea ce voiai să zici nu ne ajută deloc în discuţie), ai putea fi inventiv şi să scorneşti ceva pe moment, numai ca să nu-mi dai mie impresia că n-ai terminat ce aveai de zis. Soluţii există, trebuie doar să vrei.

Oricum, nu cred că sunt singurul om de pe planeta asta pe care-l irită cei care nu termină de spus ce-au început.

4 Comments

  1. LoL3X 17 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 17 ianuarie 2012
  2. ZeceDeZero 20 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 20 ianuarie 2012

Leave a Reply