El e primul român care o să pedaleze până în Mongolia

Pe Mircea l-am cunoscut anul trecut, după ce am parcurs eu primii 1000km cu bicicleta prin Bucureşti şi eram hotărât să mă aventurez şi la câteva ture mai lungi, în afara oraşului. El mi-a spus atunci că-mi poate oferi nişte tips & tricks, ca să nu fac greşelile pe care le-a făcut el când s-a hotărât să facă o tură mai lungă.

Mircea a vrut în 2012 să facă o tură pe bicicletă în afara ţăii. A plecat împreună cu nişte prieteni biciclişti cu trenul până la Nădlac, iar de-acolo a pedalat până la Viena şi înapoi. Acela a fost începutul, că apoi au urmat multe, multe altele. L-am rugat să-mi facă o listă cu toate ţările prin care a trecut el cu bicicleta şi am numărat vreo 15: Ungaria, Slovacia, Austria, Bulgaria, Turcia, Serbia, Croaţia, Slovenia, Italia, Elveţia, Grecia, Belgia, Olanda, Luxemburg şi Franţa. Toate făcute din 2012 până acum.

El îţi poate demonstra în orice moment că nu există „nu pot” şi că dacă chiar îţi doreşti un lucru, o să faci în aşa fel încât să-ţi iasă. Dar trebuie să ţi-l doreşti foarte, foarte mult.

Noua fixaţie a lui e să plece până în Mongolia pe bicicletă. Am căutat, de curiozitate, câţi kilometri sunt până în Mongolia, iar Google Maps n-a ştiut să-mi spună. Însă, pe bikemap.net, apar vreo 11.366km, pe care el şi-a propus să-i facă în 100 de zile.

Am scris despre asta pentru că îmi place să promovez românii pasionaţi şi pentru că vreau să notez undeva reuşitele românilor noştri. Mircea, aşa cum spune şi pe blogul lui, vrea să inspire cât mai mulţi oameni să facă cicloturism. Pe mine m-a convins după discuţia de anul trecut, pentru că în vara lui 2013 am încercat să-mi bat tot felul de recorduri de kilometri pedalaţi.

Proiectul are şi o pagină de Facebook, iar dacă cumva vă place ideea şi vreţi s-o susţineţi (cu bani, echipament, încurajări, prieteni care ar putea să-l cazeze etc.), daţi-mi un mail sau lăsaţi-mi un comentariu şi sigur găsim o soluţie. :D

mircea vasile petrescu - primul roman care pedaleaza pana in mongolia

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • Vali Crintea 31 Ian 2014, ora 09:57

  e ambitios proiectul si greu de g=crezut ca va putea sa pedaleze zilnic cate 100 km ! Succes !

  • Cristian Florea 31 Ian 2014, ora 11:05

   Este, într-adevăr, un efort foarte susţinut, dar el e conştient de asta.

 • Anton Duma 3 Feb 2014, ora 18:09

  Sint prieten cu Mircea de ceva timp cu toate ca inca nu am pedalat sau intalnit pana acum .respect ceea ce face noi de fapt ne stim bine .Cu ce bagaje merge el de obicei 100 de km e floare la ureche pe zi deci…concluzia ..se poate!
  Treaba asta cu ,,primul roman ,,inca imi da de gandit pentru ca daca e sa calculam ca lumgime de distanta din Romania pana in India cunosc doi pana acum care au facut acest traseu …printre care regretatul Virgil Galateanu.Noi astia hoinarii pe biciclete doar ii calcam pe urmele lui Virgil doar!