Vrei un espressor nou? Uite de ce Nespresso ar putea fi o variantă bună

De curând am intrat în contact cu cei de la Nespresso. Cu ocazia asta am înțeles mai multe despre brand, despre valorile lui și, bineînțels, despre gama de aparate de cafea pe care o găsești la ei. Am făcut câteva poze, am învățat cum se folosesc, iar acum m-am gândit să-ți povestesc și ție. Dacă vrei să-ți iei un espressor nou, uite de ce Nespresso ar putea fi o variantă bună.

Despre Nespresso

Este un brand cu o istorie de 30 de ani, care a lansat în premieră conceptul de cafea premium porționată. Astăzi, vei putea găsi 24 de sortimente permanente de cafea Nespresso (plus câteva sortimente în ediție limitată). Cele 24 de sortimente de cafea sunt clasificate în funcție de dimensiunea ceștii, nivelul intensității (de la 1 la 12) și, bineînțeles, notele aromatice predominante.

Un alt lucru care mi-a atras atenția la brandul Nespresso este faptul că au capsule din aluminiu. Ele ajută la o păstrare mai bună a aromelor cafelei. În plus, aluminiul este un material care poate fi reciclat la nesfârșit, fără să-și piardă din proprietăți. Deci sunt și eco-friendly cu ocazia asta. Tot în zona de împrietenire cu natura, de menționat e și faptul că toate aparatele de cafea Nespresso au o setare care le face să se închidă singure după 9 minute de nefolosire, ca să nu consume curent aiurea. :D

Ce aparate de cafea Nespresso îți recomand

În gama Nespresso din România sunt în prezent 9 modele de espressoare. Fiecare folosește în prepararea cafelei o presiune profesională de 19 bari, iar astăzi vreau să-ți vorbesc despre 3 dintre ele. Citindu-le descrierile, o să-ți dai seama de ce mi se par speciale și de ce am considerat că merită menționate.

1. Nespresso Expert

cristian florea - nespresso expert 1Nespresso Expert este preferatul meu, asta pentru că ne duce puțin în zona de Internet of Things (IoT), adică acel moment în care toate device-urile din casă vor fi conectate între ele prin intermediul internetului. Nespresso Expert reprezintă un prim pas în IoT-ul aparatelor de cafea, pentru că se conectează la telefonul tău mobil (sau la tabletă) și, prin intermediul unei aplicații, vei putea seta ce fel de cafea să-ți facă și când. Practic, aplicația te ajută inclusiv să programezi să ai cafeaua gata în momentul în care te ridici, dimineața, din pat.

Cei de la Nespresso îmi povesteau că au clienți care au renunțat la alarmele deșteptătoare și preferă să programeze aparatul de cafea ca să-i trezească dimineața.

cristian florea - nespresso expert 2Un alt plus al lui Nespresso Expert este că îți poți face cafeaua în funcție de preferințele proprii: poți seta din aplicație cantitatea de cafea, cantitatea de apă, de lapte etc. Practic, îți faci propriile rețete de cafea, ca un adevărat expert.

Dacă nu vrei să folosești aplicația, încă te poți juca cu opțiunile de preparare a cafelei. Poți alege dintre 4 dimensiuni ale ceștii: Ristretto (25 ml), Espresso (40 ml), Lungo (110 ml) și Americano (150 ml). Totodată, îți oferă și opțiunea de a pune doar apă fierbite în ceașcă, ca să-ți poți prepara rețetele așa cum vrei tu. Are și 3 opțiuni pentru setarea temperaturii: cald, fierbinte, foarte fierbinte.

Detalii despre Nespresso Expert poți citi aici. Există și varianta Nespresso Expert & Milk, care vine cu un recipient special în care poți depozita laptele care va fi folosit la realizarea cafelei. De menționat e și faptul că Nespresso Expert a câștigat două premii pentru excelență în design: IF Design ‘Gold’ Award 2017 și Red Dot Award 2017.

2. Nespresso Essenza Mini

Cel mai compact aparat de cafea de la Nespresso și cel mai… colorat. Essenza Mini vine în 4 variante de culori: gri, verde deschis, roșu și alb. E un aparat de cafea pe care-l poți asorta cu culorile bucătăriei tale, dacă vrei. E, totodată, un espressor pe care-l poți pune oriunde, pentru că nu ocupă mult spațiu, iar din punct de vedere tehnic e de menționat faptul că poți alege dintre două dimensiuni ale ceștii.

Găsești detalii despre aparat și culorile disponibile aici. Și el a câștigat două premii pentru design, anume IF Design Award 2017 și Red Dot Award 2017.

3. Nespresso Creatista Plus

cristian florea - nespresso creatista plusMie îmi place să spun că e next level în ceea ce privește realizarea cafelei acasă. Nespresso Creatista Plus îți dă ocazia de a fi un mic barista la tine acasă, pentru că vine cu opțiunea de latte art, care te ajută să faci în așa fel încât cafeaua ta să arate asemănător celor pe care le bei la restaurant. Dacă ești pasionat de cafea și dacă vrei să faci opere de artă pornind de la o ceașcă de cafea, Creatista e pentru tine.

Nespresso Creatista Plus vine cu 8 selecții de dimensiuni ale ceștii, cu doar 3 secunde ca timp de încălzire, cu funcție de spumare automată a laptelui (4 niveluri de textură), 11 opțiuni pentru temperatura laptelui și sistem de curățare asistat.

Detalii despre el găsești aici. Și el este printre premianți, câștigând premiul Red Dot Award 2017: Best of the Best pentru excelența în design.

De unde poți cumpăra espressoarele Nespresso

Ai multe posibilități. :D Fie mergi la Nespresso Boutique (Calea Dorobanți, nr. 210, București), fie mergi la punctul de vânzare din Băneasa Shopping City. Noutatea e că acum găsești aparatele de cafea Nespresso și în magazinele Flanco din Băneasa Shopping City, Mega Mall și Sun Plaza. Sau online, pe www.nespresso.com/ro.

Încă un lucru: dacă îți cumperi un aparat de cafea Nespresso, intri automat în Clubul Nespresso, care îți oferă diverse facilități: consiliere personalizată de la specialiști în cafea (fie la Nespresso Boutique, fie prin telefon), acces la cursuri de educare și introducere în lumea degustării cafelei, experiențe de lux în restaurantele care servesc cafea Nespresso și multe, multe altele.

Sper că, în urma articolului meu, ai reușit să-ți faci o idee despre aparatele de cafea Nespresso. Dacă ai întrebări, te rog să-mi spui și încerc să revin cu un răspuns cât mai rapid. :D

4 Comments

  1. LPN 7 decembrie 2017
    • Cristian Florea 7 decembrie 2017
  2. Gogu 10 decembrie 2017
    • Cristian Florea 11 decembrie 2017

Leave a Reply