Eu nu mă grăbesc

Nu ştiu dacă v-am mai spus vreodată ceva despre Makavelis. Este în blogroll-ul meu de câtva timp, ar fi trebuit să-l observaţi. De ce este acolo, ar trebui să intuiţi, nu vă dau eu chiar toate detaliile.

Zilele trecute, adică ieri, Raluxa i-a luat un interviu (foarte reuşit din punctul meu de vedere). A făcut asta pentru că nu este un anonim în blogosferă, mai ales în ultimul timp când a început să apară în update-urile multor conturi de twitter şi în blogroll-ul multor oameni, datorită conţinutului pe care îl crează.

Din tot interviul, mi-a atras atenţia în mod special fraza „Acum 3 ani scriam bălării”, dezvoltată mai târziu (dacă nu citiţi interviul, măcar partea aia, degeaba citiţi articolul ăsta).

Makavelis spune acolo că i-au trebuit trei ani pentru a se perfecţiona în scris şi pentru a avea pe blog, în loc de „bălării”, „destulde chestii care ies din tiparul de bălării”.

Să te trezeşti blogger de succes n-ai cum. Tipului ăstuia i-au trebuit trei ani, alţii renunţă dupa 6 luni pentru că văd că nu-i bagă nimeni în seamă. Andrei cred că este printre puţinii oameni din online care ne-au demonstrat (testând pe ei) că poţi ajunge băgat în seamă numai prin texte bune, nu prin SEO spam sau comentarii linguşitoare pe blogurile altora.

Eu am deabia un an şi câteva luni de blogging. Aceşti 3 ani până la perfecţionarea stilului nu sunt bătuţi în cuie, pentru că evoluţia mea nu poate fi la fel ca a lui, dar vreau măcar să trec şi eu de la „bălării” la „bălării cu ceva adevăr prin ele” în următoarele luni. Şi nu, nu vreau să-l copiez pe Makavelis, ci doar să învăţ din spusele lui. Şi nici nu mă grăbesc spre succes, cu răbdare se rezolvă toate.

Iar prin articolul ăsta poate prindeţi şi voi câte ceva.

P.S.: Dacă aveţi impresia că ceea ce tocmai aţi citit arată a pupincurism, mă simt dator să vă amintesc de „X”-ul din partea dreaptă-sus a ecranului.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Andrei 10 Feb 2010, ora 22:25

  Poti sa pui un link spre interviu sau ceva?

  • Grim_Cris 10 Feb 2010, ora 22:33

   @Andrei, este pus link spre interviu. da click pe „Raluxa”

 • Inocentul 10 Feb 2010, ora 22:26

  Si eu am de gand chestia asta de cateva luni bune, dar inca n-am reusit. Poate pentru ca nici nu m-am chinuit sau poate pentru ca nu m-a interesat atat de mult in ultimul timp.
  Oricum, cred ca o sa fie o schimbare, dar o sa mai dureze.
  Succes in ceea ce ti-ai propus! :)

 • Anticalofilul 10 Feb 2010, ora 22:45

  eu am doar sase luni si spre deosebire de altii fara sa fac spaming, fara schimb de link masiv, fara comentarii la fiecare postare a blogerilor „mari” am un raport vizitatori/comentarii destul de bun, ok ,cred ca m-am laudat un pic :D
  .-= Ultimul articol al lui Anticalofilul – Cum comunicăm =-.

 • Alexander 11 Feb 2010, ora 05:32

  iar raluxa nu putea sa piarda ocazia…
  .-= Ultimul articol al lui Alexander – Fair Use marca wordpress.com =-.

 • seoslayer 11 Feb 2010, ora 10:19

  nu stiu de ce, dar eu am impresia ca nu scrii numai „balarii”… daca erau balarii nu te mai citeam pana acum… cred ca te subestimezi putin. intradevar, niciodata nu poti fi suficient de bun, dar cred ca ai trecut de mult de stadiul de balarii.
  Succes in continuare:)

 • Ioana 11 Feb 2010, ora 11:55

  Cei de la blogroll-ul lui Grim sunt niste prefacuti care au ajuns la ‘si ei mai exista’ prin metode neortodoxe. Eu dau x la casuta.
  .-= Ultimul articol al lui Ioana – Gest de prietenie sau de fandoseală? =-.

  • Grim_Cris 11 Feb 2010, ora 14:59

   @Ioana, tu esti prea pornita impotriva ta

 • Alexander 12 Feb 2010, ora 00:02

  sincer eu n-am inteles nici ce-a vrut sa zica, nici la ce casuta da X…
  .-= Ultimul articol al lui Alexander – Fair Use marca wordpress.com =-.

  • Grim_Cris 12 Feb 2010, ora 00:05

   @Alexander, ei, discutasem noi pe Y!M ceva inainte, iar raspunsul are legatura cu discutia .. nu prea ai cum sa intelegi