Eu nu mă grăbesc

Nu ştiu dacă v-am mai spus vreodată ceva despre Makavelis. Este în blogroll-ul meu de câtva timp, ar fi trebuit să-l observaţi. De ce este acolo, ar trebui să intuiţi, nu vă dau eu chiar toate detaliile.

Zilele trecute, adică ieri, Raluxa i-a luat un interviu (foarte reuşit din punctul meu de vedere). A făcut asta pentru că nu este un anonim în blogosferă, mai ales în ultimul timp când a început să apară în update-urile multor conturi de twitter şi în blogroll-ul multor oameni, datorită conţinutului pe care îl crează.

Din tot interviul, mi-a atras atenţia în mod special fraza „Acum 3 ani scriam bălării”, dezvoltată mai târziu (dacă nu citiţi interviul, măcar partea aia, degeaba citiţi articolul ăsta).

Makavelis spune acolo că i-au trebuit trei ani pentru a se perfecţiona în scris şi pentru a avea pe blog, în loc de „bălării”, „destulde chestii care ies din tiparul de bălării”.

Să te trezeşti blogger de succes n-ai cum. Tipului ăstuia i-au trebuit trei ani, alţii renunţă dupa 6 luni pentru că văd că nu-i bagă nimeni în seamă. Andrei cred că este printre puţinii oameni din online care ne-au demonstrat (testând pe ei) că poţi ajunge băgat în seamă numai prin texte bune, nu prin SEO spam sau comentarii linguşitoare pe blogurile altora.

Eu am deabia un an şi câteva luni de blogging. Aceşti 3 ani până la perfecţionarea stilului nu sunt bătuţi în cuie, pentru că evoluţia mea nu poate fi la fel ca a lui, dar vreau măcar să trec şi eu de la „bălării” la „bălării cu ceva adevăr prin ele” în următoarele luni. Şi nu, nu vreau să-l copiez pe Makavelis, ci doar să învăţ din spusele lui. Şi nici nu mă grăbesc spre succes, cu răbdare se rezolvă toate.

Iar prin articolul ăsta poate prindeţi şi voi câte ceva.

P.S.: Dacă aveţi impresia că ceea ce tocmai aţi citit arată a pupincurism, mă simt dator să vă amintesc de „X”-ul din partea dreaptă-sus a ecranului.

10 Comments

 1. Andrei 10 februarie 2010
  • Cristian Florea 10 februarie 2010
 2. Inocentul 10 februarie 2010
 3. Anticalofilul 10 februarie 2010
 4. Alexander 11 februarie 2010
 5. seoslayer 11 februarie 2010
 6. Ioana 11 februarie 2010
  • Cristian Florea 11 februarie 2010
 7. Alexander 12 februarie 2010
  • Cristian Florea 12 februarie 2010

Leave a Reply