Probabil cea mai eficientă campanie de ajutorare a locuitorilor din Somalia a fost începută de un vlogger
Cum îți distruge școala orice gram de creativitate [short animation]
Săptămâna trecută am fost invitat de către cei de la ASER la Bloggle, un eveniment aflat la a doua ediție, care le dă ocazia studenților pasionați de social media de a asculta poveștile unor oameni care activează în acest domeniu de ani de zile. Bineînțeles, a fost și o ocazie excelentă pentru studenți de a primi răspunsuri la întrebările cu care au venit de-acasă pe teme de social media.
Eu am fost într-un panel foarte interesant, alături de Ana Morodan, Otravă și Bromania. Mi s-a părut interesant mixul de invitați tocmai pentru că fiecare dintre noi a reușit să se afirme în online într-un domeniu diferit, iar acest lucru le-a oferit studenților ocazia de a asculta mai multe unghiuri de abordare ale online-ului, ca să-și poată alege ce li se potrivește cel mai bine.
Eu am spus povestea mea pornind de la ideea că blogul a început ca un hobby, fără să știu exact ce vreau să fac din el și, mai ales, fără să am vreun talent extraordinar la ceva. Nu m-am priceput niciodată la scris așa cum mi-aș fi dorit. N-am putut niciodată să scriu texte emoționale, amuzante sau să spun povești dintr-un unghi care să ajungă la sufletul cititorilor. Mereu am crezut că, fiind o fire tehnică, textele mele asta au transmis: un mesaj scurt și la obiect, care e mai degrabă util decât emoționant, amuzant, nișat etc.
Pornind de aici, recomandările mele pentru cei aflați în sală au fost următoarele:
– încearcă să scrii constant. Asta a făcut diferența dintre mine și alți bloggeri de vârsta mea care au început bloggingul tot în anul 2008;
– înarmează-te cu foarte multă răbdare. Îți trebuie măcar vreo doi-trei ani de răbdare;
– găsește tipul de conținut care ți se potrivește și fă-l cât mai bine. Indiferent de cum se schimbă comunicarea, conținutul bun va rămâne în atenția celor interesați;
– încearcă să te diferențiezi cu ceva. Nu te descuraja dacă durează câțiva ani să-ți găsești diferențiatorul. Mie mi-au trebuit vreo 6 ani ca să pornesc proiectul #casastiti.
Sper ca aceste recomandări să fie utile și pentru tine, dacă ești pasionat de social media. :D