Se face primul Festival de Prim Ajutor din România. Face it! Era nevoie.

cristian florea - face itCând mi-au zis cei de la Crucea Roșie că vor să facă Face it! – primul Festival de Prim Ajutor din România, am zis că mă implic fără să stau pe gânduri. Am avut ocazia să învăț să acord primul ajutor încă din școala generală, când am format o echipă alături de care am participat la câteva concursuri în cadrul cărora eram evaluați în funcție de cât de bine acordam primul ajutor în situații limită. Tot atunci am înțeles și cât de important e să știi să acorzi primul ajutor atunci când e nevoie de el.

Încă țin minte tot ce-am învățat acolo, deși n-a fost niciodată nevoie să folosesc acele cunoștințe în viața reală. Dar știu că dacă într-o zi voi asista la o situație în care cunoștințele mele ar putea ajuta pe cineva până când apucă să vină Salvarea, voi avea grijă să dau tot ce-i mai bun pentru a-i salva pe cei implicați.

Problema e că nu toți au avut norocul meu, acela de a fi îndrumați încă de mici spre a urma niște cursuri de prim ajutor. Pentru a trage un semnal de alarmă în acest sens, Crucea Roșie România organizează între 11 și 12 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor, primul Festival de Prim Ajutor din România. Vor fi cursuri de prim ajutor, concerte, și, mai mult decât atât, se va organiza și competiția FACE (First Aid Convention in Europe), unde 28 de echipe din 24 de țări se vor întrece pentru a-și demonstra abilitățile de a acorda primul ajutor.

Ce te invit eu să faci?

 • Dacă vrei să susții și tu Festivalul, fă-ți o poză cu îndemul Face It!, așa cum mi-am făcut și eu și public-o pe una dintre rețelele sociale alături de hashtagul #faceit.
 • Când urci poza pe rețelele sociale, spune-le celor care te urmăresc despre primul Festival de Prim Ajutor din România și despre faptul că pot susține primul ajutor printr-un SMS de 2 € la numărul 8840.

 

Lasă un comentariu

2 comentarii

 • Kathy 3 Sep 2015, ora 17:14

  E cam trist ca e nevoie de un festival pentru asa ceva. Ca daca ii zic cuiva „stii sa faci Heimlich?” se uita dubios la mine. Ca habar n-au. Var-miu era sa moara cand a trecut cutitul de macelar pe langa artera femurala si nimeni nu a stiut ce sa faca. Nu stiau ca trebuie garou din curea sau ceva de legat si compresa. Multora le e frica sa bage mana pe gat cuiva care are o criza de epilepsie pentru a le scoate limba. Si am vazut cazurile. Si nu, nu am pregatire, dar mama mea e asistent medical si am citit cartile ei de medicina.
  Clar voi veni si eu acolo, pentru ca vreau sa particip. Si voi posta si eu pe blog despre asta cu poza pe Social Media si tot. Pentru ca vreau sa vad cat mai multe evenimente de genu’.

  • Cristian Florea 4 Sep 2015, ora 16:21

   Nici nu știi cât mă bucur că văd oameni care înțeleg importanța unui astfel de Festival. Da, ai dreptate, ar fi fost bine să nu avem nevoie de așa ceva. Dar dacă tot e nevoie, bine că se face.