Există o platformă de joburi pentru persoanele cu dizabilități. Hai s-o facem cunoscută!
Am cunoscut oamenii din spatele Leului Curajos, cel care dă putere copiilor bolnavi de cancer
Mi s-a întâmplat săptămâna trecută, vineri. Am încercat să mă loghez pe Facebook din Google Chrome și mi-a apărut un mesaj care spunea că device-ul meu ar putea fi virusat și că mă pot loga doar după ce fac o verificare a laptopului cu un soft recomandat de ei.
Let’s Check Your Device for Malicious Software
Hi Cristian, we’re continuously working to keep your account secure. We’ve noticed that this device may be infected with malicious software. To continue to use Facebook, you can either use other devices or clean this device by downloading the scanner provided by Facebook and Trend Micro.
Bineînțeles, prima dată am crezut că am intrat pe un site de tip scam, care încearcă să mă pună să descarc softuri dubioase spunându-mi că am laptopul virusat. Doar că URL-ul arăta că sunt unde trebuie, iar acel mesaj chiar venea din partea celor de la Facebook. Problema principală în acest caz era faptul că software-ul pe care mi-l recomandau pentru a-mi curăța laptopul avea extensia .exe, adică putea fi folosit doar pe laptopurile cu Windows, în timp ce eu încercam să accesez platforma de pe MacBook.
După îndelungi căutări pe Google și după ce am încercat toate metodele posibile de pe internet, am făcut o listă cu lucruri pe care le-ai putea încerca pentru a scăpa de acest mesaj. Sunt utile mai ales dacă știi că laptopul tău n-are niciun virus, iar lui Facebook doar i se pare că ar putea avea o problemă. Hai să le luăm pe rând:
1. Loghează-te pe Facebook folosind alt browser
Cea mai simplă variantă și cea mai rapidă dintre toate, dacă ai nevoie de acces rapid la Facebook, e să încerci să te loghezi din alt browser. La mine a funcționat. Adică Safari mă lăsa să mă loghez fără niciun fel de problemă. Totodată, dacă intram de pe telefon nu aveam niciun fel de limitare. Deci o soluție rapidă ar fi asta.
2. Încearcă să-i dai impresia lui Facebook că te afli în browserul Safari, chiar dacă tu ai Chrome
Dacă reușești să-l păcălești pe Facebook că tu intri de pe Safari, când de fapt accesezi platforma din Chrome, ar trebui să-ți apară o bifă prin intermediul căreia confirmi că laptopul tău e un MacBook sigur și că n-au de ce să-și facă probleme. Găsești aici pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să-i dai impresia lui Facebook că intri din Safari, dar să știi că la mine nu a funcționat acest truc, deși sunt foarte mulți cei care spun că funcționează.
3. Așteaptă
Aceasta este metoda care a dat rezultate pentru mine: am așteptat 3 zile (de vineri până luni), iar luni dimineață m-am putut loga pe Facebook fără niciun fel de problemă, folosind browserul Chrome.
Înțeleg interesul celor de la Facebook de a avea grijă de tine și de informațiile tale și de a-ți oferi posibilitatea de a curăța laptopul dacă acesta are viruși, dar n-am putut să înțeleg de ce nu au găsit o variantă de a-și da seama că accesez Facebook folosind un MacBook și că, oricât m-aș fi străduit, nu ar fi fost nicio șansă să instalez acel software pe care mi-l recomandă.
Acesta este și unul dintre motivele pentru care n-am recomandat mai sus să descarci tool-ul și să încerci să-ți cureți laptopul. Alt motiv pentru care nu am făcut această recomandare este faptul că am găsit pe forumuri și pe bloguri mulți oameni care spuneau că au descărcat acel soft și că Facebook nu i-a lăsat să se logheze nici după ce și-au scanat laptoul.
Oricum, dacă pățești vreodată acest lucru, acum știi cum să rezolvi problema. :D