Facebook te lasă să modifici poza dintr-o postare fără să fie nevoie să ștergi postarea

Trucul acesta a fost descoperit de Irina acum vreo lună de zile și am tot zis că ar fi cazul să scriu despre el, dar am uitat. Până azi. Ca să-mi fie mai ușor să arăt cam cum poți să modifici poza dintr-o postare, o să facem un fel de scenariu. Să zicem că ai publicat o poză pe Facebook. De exemplu, cea de mai jos:

Apoi îți dai seama că ai făcut-o din unghiul greșit și vrei să pui fotografia corectă. În loc să ștergi postarea și s-o pui din nou, poți schimba doar poza. Du-te pe profilul tău, caută în Timeline postarea, apoi apasă pe Edit Post. O să vezi că se deschide o căsuță nouă care-ți permite să adaugi altă poză, dar și s-o ștergi pe cea existentă, ca în capturile de mai jos.

Apeși „Save” și gata.

Câteva lucruri de menționat:

 • Facebook nu va arăta istoricul modificărilor, adică cei care văd postarea nu-și vor da seama că ai schimbat poza.
 • Am observat că trucul acesta funcționează doar dacă apeși „Edit Post” de la tine din Timeline. Dacă deschizi postarea într-un tab separat și încerci s-o editezi, n-o să te lase să schimbi fotografia.
 • Nu poți folosi opțiunea asta la pagini, ci doar la conturile personale.
Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Valentin 3 Mai 2016, ora 10:43

  Si la Pages, unde mi se parea mai important, any news?

  • Cristian Florea 3 Mai 2016, ora 10:44

   Nu prea, deocamdată. :(

   • Valentin 3 Mai 2016, ora 10:51

    Sa mor de nu e asta cea mai neinspirata dezvoltare pe care o puteau face :))
    Abia asteptam sa se gandeasca la ea, dar pentru Pages (gresesc des :)) )

 • Silviu Pal 3 Mai 2016, ora 12:01

  Pe deoparte abia asteptam sa vina functia asta, pe de alta parte, sper ca e si un timp limita in care ai posibilitatea sa-ti schimbi poza, deoarece altfel poti sa-ti „masluiesti” postarile :)) Nu stiu exact cu ce scop, dar ai putea…
  Anyway, good improvement!

  • Cristian Florea 3 Mai 2016, ora 13:54

   Da, m-am gândit și eu la măsluit. Poți face o postare de genul: Ce culoare să aleg pentru camera mea? (și o poză cu camera ta), iar oamenii să comenteze cu nume de culori. Câteva ore mai târziu, schimbi poza cu una pe care scrie: toți cei care scriu nume de culori la această postare acceptă că sunt niște fraieri. Sau ceva de genul. :))

   • Silviu Pal 3 Mai 2016, ora 14:47

    Exact! O chestie de genul asta :))

 • Eugen 3 Mai 2016, ora 22:30

  Bine ca mai vin si ei cu ceva util ca m-au disperat cu fluxurile. Abia imi setasem sa nu mai vad crime si pisici, ca au schimbat iar feedul. Ce sa mai zic, ma surprinde ce imaginatie au unii dintre cei care comenteaza. Dar, le dau dreptate.

  • Cristian Florea 4 Mai 2016, ora 11:01

   News Feed-ul o să se schimbe constant, dar conținutul de acolo depinde de cei pe care-i alegi să-i ai la prieteni sau să-i urmărești. Nu-i vina lui Facebook pentru că-ți apar numai pisici și crime în News Feed. :))