Facebook a ales o româncă să fie fotograful oficial al campaniei de Ziua Internațională a Femeii

Despre Mihaela Noroc am citi acum două zile, când a publicat pe Facebook o postare în care și-a spus povestea fotografică, iar Laura s-a gândit să-mi arate și mie textul. L-am citit, apoi am început să mă întreb cum de nu știam de Mihaela dinainte, având în vedere că face atât de multe lucruri.

Pe scurt, acum trei ani a creat un proiect care se numește The Atlas of Beauty, în cadrul căruia fotografiază femei din toate colțurile lumii, reușind să surprindă în portretele pe care le face trăsăturile lor frumoase. Anul trecut, proiectul a devenit faimos după ce presa internațională (Oprah Winfrey, Huffington Post, Forbes, Elle, RAI, The Telegraph, CNN etc.) a început să vorbească despre el.

E incredibil să vezi un interviu în presa din China cu o femeie pe care ai fotografiat-o. Să afli cum i s-a schimbat viața după ce a fost inclusă în proiectul Atlasul Frumuseții. Asta, bineînțeles, dacă are cine să-ți traduca articolul.„, zice Mihaela.

În India, Mihaela a fotografiat-o și pe Sonam Kapoor, una dintre cele mai mari vedete indiene, apoi a inclus imaginea ei într-o serie în care se aflau femei obișnuite, din toate mediile. Această serie a fost preluată de toată presa importantă din India și a fost pentru prima oară când femeile sărace, marginalizate în societate, au fost prezentate ca simboluri ale frumuseții, alături de o mare actriță.

Mai mult, cei de la Facebook au ales-o pe Mihaela drept fotograful oficial al campaniei lor pentru Ziua Internațională a Femeii, cu ocazia zilei de 8 martie. Mi se pare foarte tare că o româncă a fost aleasă de Facebook pentru un proiect atât de important. Din păcate, noi, românii, n-am știut nimic despre asta, așa că am ales să scriu și eu despre succesul ei, că-mi place să dau exemple de români care reușesc să facă lucruri frumoase. ?

atlasul frumusetii - românca mihaela noroc

Mai multe fotografii găsești pe pagina The Atlas of Beauty.

Inițial am scris acest articol în newsletter-ul pe care-l primesc săptămânal cei abonați. Dacă vrei să fii printre primii care află astfel de informații, te invit să te abonezi în formularul de mai jos.

Leave a Reply