Pentru Facebook acum e important și cât timp stau vizitatorii pe site-ul tău

Ieri, Facebook a anunțat o schimbare în algoritmul de afișare al news feedului care zice că vor lua în considerare timpul petrecut de un utilizator pe site-ul tău. Adică vor contoriza când un utilizator ajunge de pe Facebook pe blogul sau site-ul tău și, dacă petrece mult timp acolo, înseamnă că-i place informația oferită de tine, iar asta va face ca materialul respectiv să stea mai mult timp în topul news feed-ului. Schimbarea nu ia în considerare și vreo acțiune de like sau share, ci se uită doar la „time on site”. Au început de ieri să activeze opțiunea asta, dar va fi disponibilă pentru toată lumea abia în câteva săptămâni. Tu nu trebuie să faci nimic în plus ca s-o ai activată, dar dacă o să vezi că vine mai multă sau mai puțină lume de pe Facebook pe blogul tău, să știi că ăsta ar putea fi motivul.

Pe același principiu, în luna iunie a anului trecut au anunțat că vor conta în news feed și postările pe care utilizatorii petrec mult timp. Adică dacă vezi o poză pusă de un prieten și deși nu dai like sau share pozei petreci mult timp uitându-te la ea sau citindu-i comentariile, Facebook o să ridice poza respectivă în News Feed, considerând că ar putea fi interesantă și pentru alții.

Alte schimbări venite zilele astea:

  • În aplicația Facebook Messenger de pe telefon poți face acum și Group Calling. E fain că poți vorbi cu mai mulți prieteni în același timp, iar cu update-ul ăsta cred că cei de la Facebook se bagă puțin și peste ce face Skype. :D

group calling - facebook messenger

  • acum ai un URL personalizat pe care-l pot accesa oamenii care vor să-ți trimită direct un mesaj. Spre exemplu, dacă deții site-ul unei companii și vrei să îndemni vizitatorii să-ți scrie pe Facebook, îi poți trimite pe m.me/URLPagină. Pentru pagina blogului meu, link-ul către mesaje e m.me/cristianfloreablog.
  • poți discuta cu câțiva roboți pe Messenger. Spre exemplu, dacă vrei să afli știrile, poți accesa m.me/CNN sau m.me/WSJ, iar pentru meteo vorbește cu Poncho: m.me/HiPoncho. Eu am încercat cu CNN și Poncho. Las mai jos discuțiile. :D

2 Comments

  1. Roxana 22 aprilie 2016
    • Cristian Florea 22 aprilie 2016

Leave a Reply