5 lucruri despre Instagram învățate la Webstock 2017
Cum ar fi ca aplicația de Mobile Banking să-ți împartă cheltuielile pe categorii?
Prietenul Marius Matache e genul de om care te lovește o dată la ceva timp cu câte-o idee năstrușnică. Și de cele mai multe ori ideea nu e în stadiul de „ce-ar fi să facem?”, ci îți spune despre ea în momentul în care e totul pregătit și aranjat, gata de lansat în lumea largă.
Ultima lui ispravă poartă numele de „Educație și cultură prin cântec și vers” sau, cum îmi place mie să prescurtez, „Folk în licee”. Alături de o mână de prieteni din industria muzicală, Marius a reușit să propună Primăriei Sectorului 3 un proiect de educare prin muzică în liceele din București. Și, după câteva sute de hârtii completate, proiectul a fost aprobat și-și începe activitatea pe 10 octombrie.
Ce se întâmplă la Folk în Licee?
Marius Matache și prietenii le oferă ocazia elevilor de a se întâlni cu cantautori din zona muzicii folk, scriitori și consultanți în business (din industria muzicală, firește), pentru a-i învăța ce oportunități le oferă industria muzicală din România, cum să se formeze ca artiști și, bineînțeles, pentru a face educație prin muzică și poezie.
Printre artiștii invitați, amintesc de Alina Manole, Cosmin Vaman, Ovidiu Mihăilescu, Marius Matache, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu și Laurențiu Ghiță. Mai mult, Anca Lupeș va ține un workshop prin intermediul căruia le va face elevilor o introducere în industria muzicală din România.
Programul Folk în Licee arată cam așa:
10 octombrie – Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, ora 12.30
13 octombrie – Colegiul Național Matei Basarab, ora 12.30
16 octombrie – Liceul Teoretic Dante Alighieri, ora 13.00
30 octombrie – Liceul Teoretic Nichita Stănescu, ora 11.00
31 octombrie – Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu, ora 14.00
Mai multe detalii despre proiect găsești direct la Marius Matache sau pe pagina evenimentului. Așa cum zicea și Marius, acesta este doar un început. Este un proiect care se poate duplica în orice industrie și, dacă vrei, în orice gen muzical. Important e să existe câțiva oameni dispuși să depună proiecte și să alerge pentru realizarea acestora. Iar impactul va fi unul grozav, sunt sigur.
1 Comment
cu siguranta reprezinta o initiativa extrem de apreciata insa eu as mai adauga si un alt stil de muzica :jazz-ul (in prima faza sa reprezinte un proiect pilot :)