Cum poți să folosești eficient funcția de featured photos pe profilul de Facebook

Au trecut deja vreo doi ani de când Facebook a adăugat posibilitatea de a seta Featured Photos pe profil. Cei mai mulți dintre noi le folosesc pentru a pune acolo niște fotografii în care ne place cum am ieșit, dar există și alte metode a folosi secțiunea și a profita mai mult de pe urma ei. Hai să le luăm pe rând. :D

Ce e Featured Photos pe Facebook?

E secțiunea aia care apare pe profilul tău în partea stângă, imediat după ocupația actuală. Adică aici:

Cum poți să folosești eficient funcția de Featured Photos pe profilul de Facebook - Cristian Florea

Așa cum ziceam mai sus, cei mai mulți dintre noi folosesc acea secțiune pentru a pune fotografii în care ne place cum am ieșit, dar uite două exemple de folosire a secțiunii cu obiective mai clare de business sau de poziționare în mintea celor care îți accesează profilul.

Exemplul 1: Mai puține fotografii, alese cu mai mare grijă

Cu cât alegi mai puține fotografii acolo, cu atât ele vor fi afișate la o dimensiune mai mare. Acest lucru te ajută dacă vrei să folosești spațiul respectiv pentru a transmite ceva despre tine sau activitatea ta. Un exemplu bun în acest sens este profilul lui Alexandru Negrea, a cărui secțiune de Featured Photos arată așa:

Alexandru Negrea - Featured Photos

Practic, folosește secțiunea doar pentru două fotografii, iar acolo a notat lucruri utile pentru cei care îi vizitează profilul. Dacă dai click pe cele două fotografii de pe profilul lui, vei găsi și link-uri cu detalii despre Social Media Toolkit și Social Media Newsleter.

Exemplul 2: În loc de fotografii, afișează acolo pagini, grupuri sau evenimente

E o funcție pe care am descoperit-o zilele trecute, când m-am împrietenit pe Facebook cu un alt Alexandru, de data aceasta Alexandru Ciocodei, care văzusem că-și afișase acolo o pagină de Facebook.

Mi s-a părut o idee faină, așa că mi-am setat și eu pe profil pagina #casăștiți și pagina blogului, care arată cam așa:

Cum poți să folosești eficient funcția de Featured Photos pe profilul de Facebook - Cristian Florea

Partea faină e că atunci când cineva dă click pe una dintre pagini, este redirecționat automat spre acea pagină. Practic, îți faci din profilul tău reclamă la paginile de care te mai ocupi. :D

Ei bine, dacă la Exemplul 1 știi cum să pui acolo ce fotografii vrei, la exemplul doi e nevoie de câteva explicații. Nu pentru că ar fi complicat, ci pentru că e un loc mai ascuns puțin. Iar pașii sunt următorii:

  1. Intră pe profilul tău și apasă pe butonul de editare Featured Photos. Butonul apare când mergi cu mausul pe acea secțiune;
  2. În fereastra nou deschisă dă scroll până jos. O să treci peste toate fotografiile sugerate de Facebook, apoi o să ajungi la zona în care poți selecta dacă vrei să pui acolo link către alte pagini de Facebook, către grupuri sau către evenimente la care ai zis că participi, ca în fotografia de mai jos.
Cum poți să folosești eficient funcția de Featured Photos pe profilul de Facebook - Cristian Florea

Reține că secțiunea de Featured Photos le apare doar celor care îți vizitează profilul, deci nu e un lucru care să-ți aducă rezultatet rapid, ci e mai degrabă o funcție care te ajută să te poziționezi în fața celor care nu te cunosc, dar îți găsesc profilul sau te ajută să-ți promovezi și alte proiecte în rândul celor care interacționează pentru prima dată cu tine pe profilul personal de Facebook.

Oricum, dacă tot avem acces la acea secțiune, de ce să nu profităm mai mult de pe urma ei? :D

Leave a Reply