Din spatele Forevermore, o trupă tribute care va cânta diseară la HeyDay Fest

Așa cum probabil ai văzut și aici, în acest weekend se desfășoară în București HeyDay Fest, cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România. A început aseară și am avut ocazia să ascult trupe care îi tributează pe AC/DC, Led Zeppelin sau Rihanna.

În această seară avem trupe tribute pentru Whitesnake, James Brown, The Doors, Aerosmith, Elvis și U2. I-am pus câteva întrebări lui Emil, vocalistul trupei Forevermore, care face tribut pentru Whitesnake. Mi-a plăcut felul în care a răspuns întrebărilor, pentru că sună totul ca o poveste. Adică, uite, am scos întrebările și am lăsat doar răspunsurile lui, ca să înțelegi mai bine ce spun. :D

Proiectul Forevermore a pornit in urma propunerii lui Pato (Bass) facuta lui Alin (ex-chitarist Forevermore) de a forma o trupa tribute. Incepand avalansa de idei si propuneri, s-au adus in discutie multe nume din sfera Rock, Hard & Heavy, chiar si Metal, ca „Van Halen”, „Judas Priest”, „Deep Purple” etc.. In urma furtunii de idei, fiind fani, a aparut propunerea care le-a facut cu ochiul cel mai tare: „Ce-ar fi sa facem Tribute Whitesnake?”. La scurt timp, am fost contactat de Pato si m-a intrebat daca vreau sa colaboram. Entuziasmat de idee, am acceptat fara pic de indoiala. Nu a durat mult pana l-am gasit pe Carol (Keyboard & Backing vocals), apoi restul trupei, de asemenea, au fost bucurosi sa participe. In vara anului 2013 Trupa Forevermore a prins contur si a inceput sa impresioneze fanii Whitesnake din tara si din afara ei. Cu un impact extrem de pozitiv la fiecare concert, Forevermore reuseste sa electrizeze publicul si sa satisfaca cele mai inalte standarde ale unui show rock autentic de neuitat.

Muzica Whitesnake atinge toate profunzimile si nevoile oricarui ascultator de rock si nu numai, datorita adresabilitatii largi pe care o are, muzica si ritmul puternic fiind dozate in asa fel incat piesele Whitesnake trec proba timpului, anual castigand milioane de fani noi. Personal, muzica lui David Coverdale m-a impresionat de prima oara cand am auzit „Here I Go Again”, mai departe permitandu-mi sa descopar piese ca „Still of the night”, „Ain’t no love in the Heart of the City”, „Crying in the Rain” sau „Fool for your loving” care m-au cucerit complet, un plus aducand remarcabila voce a lui DC. In 2015 Whitesnake a lansat „The Purple Album”, aducand un tribut legendarei trupe Deep Purple, ce a intrat recent in Rock and Roll Hall of Fame. Fenomenul tribute in show business-ul rock international nu e o noutate (de exemplu, ‘Dream Theater’ Deep Purple – made in Japan; Pink Floyd – The Dark Side of the Moon s.a.m.d.)

O trupa tribute cere multa rigoare din punct de vedere muzical si al show-ului. Ca sa faci un tribut autentic, care sa te lase cu gura cascata, seriozitatea cu care tratezi fiecare aspect intr-un proiect de genul, devine mult mai mare. Trebuie sa fii foarte exact si totul „sa fie feas”. De aceea, consider ca tributul, pe langa satisfactia si onoarea pe care ti-o aduce, este si o scoala foarte buna pentru orice muzician.

Hey Day Festival este o oportunitate si pentru public, dar si pentru muzicieni. Aici vor avea ocazia multi din cei curiosi sa descopere trupe care au facut valuri mari si care au influetat semnificativ muzica. Sunt convins ca va fi cel mai tare eveniment si garantez ca va vom da show-ul perfect!

Apropo, de show-ul perfect, îți las mai jos un clip în care îi poți asculta pe băieții de la Forevermore. Asta așa, până diseară, când îi poți asculta live la HeyDay Fest. :D

Tags:

2 Comments

  1. Eugen 28 mai 2016
    • Cristian Florea 30 mai 2016

Leave a Reply