Cum am fost ieri pe șantier și-am ajutat la construirea unor case pentru familii defavorizate

În 2007, Fundația Vodafone România a strâns voluntari din rândul angajaților Vodafone și au ajutat împreună la renovarea unui bloc abandonat din Oarja, județul Argeș, în care locuiau 11 familii defavorizate. Așa a început povestea, pentru că de atunci și până acum, Fundația Vodafone România a reușit să construiască sau să reabiliteze case pentru 182 de familii. Toate proiectele au fost susținute de voluntari din cadrul companiei. În total, peste 2300 de angajați au mers pe șantier și au ajutat, iar partea faină e că s-au implicat și oameni din funcții de conducere, care nu numai că au făcut o faptă bună, dar au reușit să se apropie și mai mult de angajați.

Acum doi ani am fost și eu și am ajutat la construirea caselor, iar anul acesta, când am primit iar invitație, m-am gândit că n-am cum să ratez momentul. Am ajuns, așadar, în comuna Cristian din județul Brașov unde, alături de o mână de bloggeri și de câțiva angajați Vodafone, am ajutat la construirea a 4 case pentru 4 familii defavorizate. De fapt, și familiile au fost cu noi și s-au implicat activ în construcție.

Iar vineri, Fundația Vodafone România le va înmâna cheile celor 4 familii, pentru că ar trebui ca atunci casele să fie gata. Eu ieri am cărat cu Robert niște plăci de rigips, apoi am învățat cum să le fixez cu bormașina și am ajutat pe ici, pe colo, cum am mai putut.  Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, pentru că erau câțiva meșteri iscusiți și sute de voluntari care lucrau la îndrumarea acelor meșteri. Nimeni nu se plângea că nu mai poate sau că are prea mult de lucru, nimeni nu părea obosit sau stresat și toți încercau să facă treaba pe care au început-o cât mai repede și cât mai bine.

Dacă tot am ajuns acolo, am întrebat trei dintre bloggerii prezenți cum li s-a părut experiența. Asta a ieșit. :D

 

Mie mi-a plăcut enorm și sunt sigur că o să mai merg și alte dăți. Totodată, o să susțin astfel de activități de fiecare dată când o să am ocazia, pentru că sunt genul de inițiative care chiar schimbă (în bine) viața unor oameni.

 

2 Comments

  1. Ema Georgescu 28 august 2015
    • Cristian Florea 31 august 2015

Leave a Reply