Cum a fost pentru prima dată într-un escape room

Am mai zis-o de câteva ori pe-aici, dar nu mă deranjează să repet: la #bizsmscamp îți faci, în primul rând, prieteni. Ne-am strâns o gașcă de 4 oameni și ne-am hotărât să mergem la un escpe room după ce se termină tabăra, să vedem și noi cum e. În București sunt extrem de multe escape roomuri, așa că cea mai bună decizie a fost să-l întreb pe Alex ce-mi recomandă, pentru că el a testat foarte multe (are și o categorie pe blog cu review-uri de așa ceva). Ne-a făcut un top 5 escape roomuri pe care nu avem voie să le ratăm, cu mențiunea că toate sunt la fel de faine, doar că fiecare are ceva special, în felul său. Topul arată cam așa, dacă ești curios:

1. The Codex, Str. Mătăsari nr. 21A
2. Exitus, Bd. Magheru nr. 27
3. RoomXcape, Str. Dăișoara nr. 4
4. RoomMania, Calea Dorobanților nr. 184
5. Escape Experience, Calea Victoriei nr. 21

Și-am fost la The Codex, un loc în care există o cameră care se numește Secret Society. Tema a fost extrem de interesantă: trebuia să trecem un test inițiatic pentru a fi acceptați într-o grupare elitistă care se numește Secret Society. Și noi l-am trecut. Cu jumătate de oră mai târziu, dar am reușit.
E foarte faină ideea de escape room. Ești lăsat într-o cameră amenajată tematic și ți se dă un indiciu care să te ajute să găsești diverse obiecte sau să deschizi diverse lăcățele cu cifru, ca la sfârșit, după ce le rezolvi pe toate, să poți evada din cameră. Ai la dispoziție 60 de minute, iar pe o masă ai un clopoțel pe care poți să-l suni de trei ori, iar când îl folosești, primești un indiciu pe sub ușă, care te ajută să rezolvi ghicitoarea la care te-ai împotmolit.
Norocul nostru a fost că nu rezervase nimeni camera după noi, iar cei de-acolo ne-au lăsat să mai stăm jumătate de oră, ca să putem găsi toate indiciile. Ne-au zis și că din totalul de oameni care au intrat acolo, doar 11% au reușit să termine în timp util, așa că n-are rost să ne simțim prost. :))
Noi ne-am distrat foarte mult și recomand oricui să meargă, mai ales că e genul de activitate care-ți pune mintea la contribuție și care te face să te simți un fel de Sherlock Holmes.
Ai fost la vreun escape room până acum? Dacă da, ai vreo recomandare?
the codex
Lasă un comentariu

15 comentarii

 • pardauro 11 Iul 2015, ora 13:41

  Fotografii nu? :(

 • Andrei Ciobanu 11 Iul 2015, ora 16:25

  Preferata mea e camera Egipt, de la Puzzle Rooms. Am vizitat destule, dar cu asta am rezonat cel mai bine. De asemenea e foarte importanta si echipa cu care mergi pentru a te putea simti bine.

  • Cristian Florea 12 Iul 2015, ora 10:23

   Mersi de recomandare! Noi am avut o echipă super mișto acum și a contat. :D

 • Razvan Giurgiu 11 Iul 2015, ora 20:46

  Eu am fost in Breakout. Ghinionul meu a fost ca am inceput cu cea mai grea (Sherlock’s Despair) si nu am reusit intr-o ora sa facem decat jumatate din puzzeluri. Am fost apoi in camera lor cea mai usoara (Rosemary’s Baby) care a fost destul de simpla, dar asta pentru ca eram obisnuiti cu una mai grea deja :)). Au deschis de curand o camera noua si mai grea ca Sherlock’s Despair numita Piratii din Caraibe. Eu ii recomand pe baieti. :)

  • Cristian Florea 12 Iul 2015, ora 10:23

   Bine de știut. Mersi! :D

 • Adriana Șandru 12 Iul 2015, ora 12:34

  Eu am fost la ei la Challenge Room, care mi-a plăcut mai mult decât orice escape room tradițional. E puțin diferit și mi se pare că te ține mai bine în priză.
  Dacă ești curios, am scris despre el aici: http://www.adrianasandru.ro/the-codex-singurul-challenge-room-din-lume/.
  Ți-l recomand pentru că deja îi știi pe Catrinel și pe Sergiu, care sunt niște bomboane de oameni. :D

 • Alexis 14 Iul 2015, ora 18:23

  Hei,

  Sunt Alexis de la Exitus si as vrea sa te invitam pe aceasta cale in camerele noastre.
  Te asteptam oricand la noi, trebuie doar sa faci o rezervare pe site.

  Sunt incantat sa aflu ca te-a prins acest joc si sper sa ajunga cat mai popular.

  O zi frumoasa,
  Alexis

  • Cristian Florea 14 Iul 2015, ora 20:19

   Hei,

   Mersi mult de invitație! În cazul în care ne hotărâm să venim, facem o rezervare pe site.

   Zi faină! :D

 • Emil Calinescu 26 Iul 2015, ora 14:32

  Nu cred c-ai ales bine Secret Society ca PRIMA camera de evadare. Nu neg, e FOARTE misto, dar e pentru cei un pic mai avansati. Existau camere mult mai potrivite pentru voi.

  • Cristian Florea 27 Iul 2015, ora 12:42

   De ce s-o luăm treptat când putem să nu facem asta? :)) A fost fun, chiar dacă am depășit timpul cu 30 de minute.

 • irina 7 Mar 2016, ora 18:03

  Du-te la The Codex la Challenge Rooms! Mai fun de atat nu cred ca se poate!

  • Cristian Florea 8 Mar 2016, ora 09:18

   Chiar acolo am fost. :D