Cum a fost pentru prima dată într-un escape room

Am mai zis-o de câteva ori pe-aici, dar nu mă deranjează să repet: la #bizsmscamp îți faci, în primul rând, prieteni. Ne-am strâns o gașcă de 4 oameni și ne-am hotărât să mergem la un escpe room după ce se termină tabăra, să vedem și noi cum e. În București sunt extrem de multe escape roomuri, așa că cea mai bună decizie a fost să-l întreb pe Alex ce-mi recomandă, pentru că el a testat foarte multe (are și o categorie pe blog cu review-uri de așa ceva). Ne-a făcut un top 5 escape roomuri pe care nu avem voie să le ratăm, cu mențiunea că toate sunt la fel de faine, doar că fiecare are ceva special, în felul său. Topul arată cam așa, dacă ești curios:

1. The Codex, Str. Mătăsari nr. 21A
2. Exitus, Bd. Magheru nr. 27
3. RoomXcape, Str. Dăișoara nr. 4
4. RoomMania, Calea Dorobanților nr. 184
5. Escape Experience, Calea Victoriei nr. 21

Și-am fost la The Codex, un loc în care există o cameră care se numește Secret Society. Tema a fost extrem de interesantă: trebuia să trecem un test inițiatic pentru a fi acceptați într-o grupare elitistă care se numește Secret Society. Și noi l-am trecut. Cu jumătate de oră mai târziu, dar am reușit.

E foarte faină ideea de escape room. Ești lăsat într-o cameră amenajată tematic și ți se dă un indiciu care să te ajute să găsești diverse obiecte sau să deschizi diverse lăcățele cu cifru, ca la sfârșit, după ce le rezolvi pe toate, să poți evada din cameră. Ai la dispoziție 60 de minute, iar pe o masă ai un clopoțel pe care poți să-l suni de trei ori, iar când îl folosești, primești un indiciu pe sub ușă, care te ajută să rezolvi ghicitoarea la care te-ai împotmolit.

Norocul nostru a fost că nu rezervase nimeni camera după noi, iar cei de-acolo ne-au lăsat să mai stăm jumătate de oră, ca să putem găsi toate indiciile. Ne-au zis și că din totalul de oameni care au intrat acolo, doar 11% au reușit să termine în timp util, așa că n-are rost să ne simțim prost. :))   Noi ne-am distrat foarte mult și recomand oricui să meargă, mai ales că e genul de activitate care-ți pune mintea la contribuție și care te face să te simți un fel de Sherlock Holmes.

Ai fost la vreun escape room până acum? Dacă da, ai vreo recomandare?  

the codex

14 Comments

 1. pardauro 11 iulie 2015
 2. Andrei Ciobanu 11 iulie 2015
  • Cristian Florea 12 iulie 2015
 3. Razvan Giurgiu 11 iulie 2015
  • Cristian Florea 12 iulie 2015
 4. Adriana Șandru 12 iulie 2015
 5. Alexis 14 iulie 2015
  • Cristian Florea 14 iulie 2015
 6. Emil Calinescu 26 iulie 2015
  • Cristian Florea 27 iulie 2015
 7. irina 7 martie 2016
  • Cristian Florea 8 martie 2016

Leave a Reply