Cum a fost la primul picnic din viața mea

Acum vreo două săptămâni te provocam să-mi zici locuri bune de ieșit la picnic în București și-ți spuneam că cele mai faine recomandări vor fi premiate cu câte-un coș de picnic și cu ocazia de a ieși cu mine, cu Cristi și cu ceilalți câștigători să „luăm masa în comun în aer liber”. Adică să vedem cât de utile sunt coșurile oferite ca premii. :))

Locul pe care l-am ales a fost parcul de la Agronomie. Când am ajuns acolo ne-am dat seama că dintre toți (vreo 10 în total), numai vreo două persoane mai fuseseră în acea zonă. Ceea ce era bine, că descopeream cu toții un loc nou în București.

Parcul de la Agronomie se întinde pe o suprafață de 38 de hectare. Acolo se află sediile a șase facultăți și foarte, foarte mult spațiu verde, cu tot felul de copaci și plante cu nume ciudate (știu asta pentru că am mai aruncat câte-un ochi la plăcuțele puse în dreptul fiecăreia). Accesul e liber oricui și chiar e un loc frumos în București pe care ar fi bine să-l bifezi.

Am găsit zona în care să ne așezăm, am întins păturile, am scos mâncarea din dotare, apoi am început să povestim și să ne relaxăm. Când ne-au provocat cei de la Becel să ieșim la picnic, ne-au dat și câteva indicații despre ce n-ar trebui să ne lipsească la ieșire, gen pătura de picnic, coșul, lumânările anti-ţânţari, pernele, tacâmurile, gentuţa termoizolantă etc. Am ignorat cu brio partea în care ni se spunea să luăm și lumânări anti-țânțari, așa că ne-au cam devorat micuții. :)) Totuși, faptul că eram o gașcă mișto a compensat partea asta.

Recomand Agronomia ca loc de picnic, mai ales că toamna asta se arată chiar prietenoasă. Dar dacă vrei să-ți întinzi pătura și pe alte spații verzi, cei de la Becel au făcut un top 10 locuri din București în care poți lua picnicul (fără foc, bineînțeles). Toate-s testate de ei, deci poți merge la sigur acolo.

Harta Becel

 

Și selfie-ul de început. :D

picnicinoras

Leave a Reply