Whirlpool a pus mașini de spălat în școlile din SUA și astfel a scăzut rata abandonului școlar
5 metode ca să eliberezi spațiu pe MacBook
Dacă urmărești ce mai public pe Facebook, probabil ai văzut că testez o lentilă full-frame fisheye de la Black Eye România. De fapt, este vorba chiar despre cea de aici. Am reușit să fac zilele trecute câteva poze în diverse locuri și vreau să-ți arăt ce-a ieșit. Eu sunt super încântat. :D Înainte de toate, hai să vezi cu ce vine în pachet atunci când ți-o cumperi:
Avem, după cum se poate vedea, un săculeț galben în care să ții lentila, un cârlig de care este prinsă lentila în sine, un căpăcel care o acoperă și o protejează atunci când n-o folosești, o cârpă din microfibră cu ajutorul căreia vei curăța lentila și un sticker cu logoul black eye.
De menționat ar fi faptul că până acum n-am mai avut ocazia să mă joc cu o lentilă full-frame fisheye, ci doar cu una fisheye. Diferența stă în faptul că o lentilă full-frame nu-ți va arăta pe ecran niște margini negre atunci când fotografiezi. Ca să înțelegi mai bine despre ce e vorba, am făcut câteva poze folosind o lentilă fisheye pe care o aveam acasă, dar și full-frame-ul de la Black Eye.
La cea de-a doua poză ceea ce se vede în partea dreaptă nu e o margine neagră, rotunjită aiurea, ci e tocul ușii care dă impresia că fotografia se încheie cu o margine, ca în cazul fotografiei cu numărul 3.
Revenind la full-frame-ul nostru, am încercat să fac fotografii statice și fotografii de acțiune, într-un skatepark. Nu mă pricep la fotografii, așa că atunci când o să te uiți la pozele de mai jos, ar fi bine să le analizezi strict din punctul de vedere al performanțelor lentilei, nu al aranjării obiectului principal în cadru sau al altor lucruri tehnice.
Pentru început, am încercat să fac niște fotografii statice și am vrut să fac o fotografie cu lentilă și una fără, ținând telefonul în aceeași poziție, ca să se poată observa mai bine diferența.
Apoi am fost într-un skatepark, unde am fotografiat și puțină acțiune. Mereu mi s-a părut că lentilele de genul acesta sunt făcute pentru a surprinde mai bine sporturile extreme, chiar dacă și peisajele arată bine. Hai să-ți arăt câteva poze surprinse în skatepark.
Bineînțeles, aici n-aveam cum să fac fotografii comparative, fiind vorba de lucruri în mișcare, dar îți poți da seama din imagini cam cât de larg este cadrul și cât de bine se pune accentul pe obiectul aflat în centrul imaginii. Am făcut și câteva clipuri, pe care le-am lipit și a ieșit asta:
Amintesc din nou că poți cumpăra lentila de aici. Cei de la H2O mai au o grămadă de accesorii faine pentru telefon, în materie de lentile. Pe lângă full-frame fisheye-ul testat de mine, mai găsești lentile Fisheye, Wide Angle, Macro 20x, Tele 3x, dar și lentilele de tip Twister pentru iPhone 4/5/6, care vin cu o carcasă specială pe care se înșurubează lentila. Găsești aici lista tuturor produselor de acest gen, dar și câteva clipuri explicative, ca să vezi la ce te ajută fiecare accesoriu în parte. Iar dacă vrei să vezi produsele înainte să le comanzi, să știi că se găsesc și în magazinele fizice H2O. Sunt două: unul în Parcul Herăstrău (Terasa Baraka, la SkatePark Herăstrău) și unul pe Calea Dorobantilor (între ASE și Perla).
Cam asta poate face, pe scurt, o lentilă full-frame fisheye de la Black Eye. Dacă ai curiozități legate de ea, te rog să-mi zici în comentarii. :D
2 Comments
De modelul asta ce parere ai? https://www.supermisto.ro/gadget/lentile-pentru-telefon-3-in-1-mag100045.html Ca link-urile tale din articol nu mai sunt valabile.
Pare în regulă, dar cum nu l-am testat, nu știu să-ți zic mai multe. :D