Games

Jocurile si mania de a le juca :) Discutie intre mine si Gudrulea.

Ieri am avut o mica discutie cu Gudrulea despre jocuri si despre faptul ca in ziua de astazi, in Romania asa zisii gameri sunt niste simplii fani Conter Strike, niste „analfabeti care nu pot respira fara el”(ca sa ma exprim exact ca si Gudrulea).

Partea proasta este ca ce spune el e adevarat. In Romania sunt foarte multi analfabeti care altceva in afara de CS nu stiu. Acest lucru este foarte suparator pentru noi, romanii, fapt care dauneaza mult atat intregului popor cat si familiilor care cresc astfel de „odrasle”.

Gudrulea uraste Couterul la fel de mult cat il urasc si eu si spune ca exista multe jocuri mult mai interesante de jucat dar si ca populatia asta a inceput sa scoata numai jocuri de proasta calitate.

Pe o parte sunt perfect deacord cu el cunoscand foarte multe jocuri care merita jucate dar aceste jocuri, desi noi, (unele) sunt si de buna calitate.

Intr-un sfarsit i-am sugerat sa joace World of Warcraft atentionand-ul ca provoaca dependenta (chiar provoaca) si spundandu-i ca si eu am fost dependent de acest joc. A spus ca nu-l va incerca tocmai din cauza ca provoaca dependenta. El a fost mare fan MU Online si juca aproape non-stop. De atunci a spus ca nu mai pune mana pe astfel de jocuri.

Apoi gandindu-ne tot la Warcraft a venit vorba despre Warcraft 3 si 2. Amandoi am inceput sa radem cand ne-am amintit de Warcraft 2.

Pentru cei care nu stiu Warcraft 2 este un joc care mai mult de 10 MB nu cred ca are si care se joaca in MSDOS. So…no sunet si grafica cu patratele.

Ne-am amintit cu drag noptile in care stateam sa facem o cariera la Warcraft 2 (nu exista internet pe atunci) si dimineata cand ne trezeam o luam de la capat.

Intr-un sfarsit am inceput sa vorbim despre alte chestii ale web-ului, mai exact despre site-urile personale. Chestii care nu prea (cred ca) va intereseaza momentan.

Lasă un comentariu

3 comentarii

 • Bogdan 28 Aug 2008, ora 11:20

  Jocurile in sine nu sunt periculoase, ci doar felul in care utilizatorul decide sa il joace. Nu mai joc demult (cam vreo 10 ani), dar mi-am petrecut extrem de multe seri jucind „capodoperele” vremii: Dizzy, Dan Dare, Saboteur, Renegade si altele. Pacat ca oamenii aleg sa joace jocuri in defavoarea unei plimbari cu prietenii prin parc sau in gradina Botanica. De fapt, asta e si marele pericol al jocurilor: te tine departe de (fostii) prieteni, de familie si iubiti/iubite. Dar, sa fim seriosi, daca iti petreci timpul jucind Counter Strike sau daca il petreci programind, e la fel de nociv, fiindca iti taie contactul cu realitatea. Dependenta de calculator, sub orice forma, e la fel de aiurea.

 • grimz 28 Aug 2008, ora 13:22

  Da. Partea proasta este ca unii nici nu-si inchipuie cat de multa dreptate ai. Dupa cum scrie si mai sus si eu am fost dependent de un joc pana cand mi-a zis cineva: „Mah dar trebuie sa ai si viata personala. Mai lasa PC-ul. Mai iesi din casa”. Si asa am facut. Acum, ma chinui sa-mi fac un coleg sa inteleaga acest lucru dar nu prea dau roade.

  P.S.: Ma bucur sa te am ca cititor al blogului :)

 • MadTrasher 4 Apr 2009, ora 22:20

  si eu mai joc cs,dar rar…

  Sunt interesat mai mult de cele de strategie sau browser games,gen ogame ! :)

  De ogame m-am lasat ‘cu greu’ ! Am fost banat ca mi-am ajutat un prieten! :)) Adica au vazut adminii ca au intrat 2 ip-uri diferite pe cont si de aceea ne-a banat pe amandoi crezand ca este cont multiplu…

  altfel nu cred ca as fi putut sa ma las ;))
  Din cauza la PC eu am renuntat la bike si m-am gandit sa ma reintorc,ca deja stau exagerat de mult la comp :-s