Google a lansat Spaces, o platformă care s-ar putea să-ți fie utilă la birou

Google descrie Spaces ca o platformă pe care se poate face schimb de idei în grupuri mici despre orice subiect. Practic, e un loc în care poți să-ți aduci colegii de la muncă sau apropiații și să discutați pe diverse subiecte pe care vi le propuneți. E, dacă vrei, o platformă prin intermediul căreia poți face grupuri private, doar pentru tine și cei pe care-i inviți acolo.

Poate te întrebi de ce ai folosi Spaces în loc să folosești un grup privat de pe Facebook. Avantajele pe care le-am identificat eu la Spaces ar fi următoarele:

  1. Spaces folosește contul Google ca modalitate de login, deci nu va fi nevoie de un cont nou ca să poți intra să vezi despre ce e vorba, așa cum ar fi în cazul altor platforme de grupuri private.
  2. Nefiind pe Facebook, oamenii care discută acolo pot fi atenți doar la grupul respectiv și nu mai sunt asaltați cu notificări de la altfel de prieteni sau mesaje pe Facebook Messenger. Totul se întâmplă într-un loc în care atenția e direcționată doar spre acea platformă.
  3. Poți încărca în grupuri foarte ușor pozele pe care le ai deja Google Foto sau orice alt conținut din orice tool dezvoltat de Google (YouTube, Google Search etc.).
  4. E simplu să cauți un link sau o postare trimisă acum mai mult timp, spre deosebire de căutarea din grupurile de Facebook. Sau cel puțin așa spun ei. N-am apucat încă să testez partea asta.
  5. E compatibil cu toate platformele. Aici poți vedea varianta web, aici cea pentru iOS și aici cea pentru Android. Pe iPhone (că doar varianta asta am apucat s-o testez) e o integrare foarte faină. Dacă ești în Safari și vrei să trimiți un link spre Spaces, doar dai pe butonul de Share, alegi Spaces, apoi alegi Spațiul în care să fie trimis link-ul.

Momentan văd utilitatea Spaces doar pentru business-uri. Adică să creezi câte-un Spațiu pentru fiecare proiect pe care-l aveți, iar acolo să fie toate discuțiile despre proiectul respectiv. Mai multe detalii despre Spaces găsești în articolul de lansare de pe Google Blog.

Google Spaces

Tags:

Leave a Reply