Harap Alb s-a făcut biciclist

M-a întrebat Mariciu cam cum aş vedea eu continuarea poveştii lui Harap Alb şi n-am putut să mi-l imaginez decât aşa cum vă descriu mai jos.

La nuntă, printre cadouri, se află şi o bicicletă. E o cursieră roşie, care are prinsă pe cadru o teacă pentru sabia lui Harap Alb şi, pe ghidon, un GPS.

– Draga mea soţie, uite ce bicicletă faină am primit. Aş putea să merg la vânătoare cu ea. Sau în război. Cine crezi că o să mai aibă bicicletă în război?

Fata Împăratului Roş se uită la cât de copilăros şi imatur a devenit Harap Alb din cauza unei simple biciclete şi încearcă să-l aducă pe drumul cel bun:

– Frumoasă, dragul meu. Foarte frumoasă! Dar cu calul cum rămâne? Nu-l poţi lăsa aşa. Ai văzut ce bun este.
– Calul ţi-l las ţie. La ce-ţi trebuie cal când ai bicicletă?, zice Harap Alb în timp ce se ridică pe o roată şi pedalează printre mesele de nuntă. Uită-te numai câte viteze are.

Soţia îşi dă seama că n-are nicio şansă să-l convingă pe Harap Alb cât e de caraghios pe bicicleta aia (mai ales dacă merge în război cu ea) şi se duce la Setilă:

– Auzi, tu? Bărbate-miu a luat-o razna. Nici nu ne-am căsătorit bine, că el deja nu mai e bărbatul de care m-am îndrăgostit. Cum aş putea să-l aduc pe calea cea bună?
– Stai liniştită. Am să-i chem pe Ochilă, Fomilă şi Păsări-Lăţi-Lungilă şi mergem să discutăm cu el, ca de la bărbat la bărbat.

Fata de Împărat s-a liniştit şi s-a dus în Palat să se odihnească. Jumătate de oră mai târziu, revine în curtea regatului şi îi găseşte pe cei 5 râzând şi distrându-se de mama focului.

– Ghici ce?, zice Harap Alb în timp ce se întoarce spre soţia sa. Ochilă avea acasă un cronometru cu care n-avea ce face şi am hotărât să-l testăm acum. Facem pe rând sprinturi pe bicicletă, iar la sfârşit vedem cine-i cel mai bun. Eu urmez. Să-mi ţii pumnii! Te iubesc!

harap alb continua

Toată joaca a pornit de la o provocare ridicată la fileu de revista de benzi desenate Harap Alb Continuă, care luna aceasta ajunge la a 5-a ediţie. În primele 4 ediţii a fost relatată povestea lui Harap Alb aşa cum a făcut-o Ion Creangă, iar începând cu a 5-a ediţie, povestea va continua pe cont propriu, ca să zic aşa.

Eu am gândit varianta asta a continuării poveştii. Dacă te simţi inspirat, te rog să-mi laşi într-un comentariu varianta ta, iar eu voi premia cele mai interesante comentarii cu câte-un abonament la revista „Harap Alb Continuă”. Ai timp până pe 19 iunie să laşi un comentariu cu varianta ta de poveste. Ce zici? Te bagi?

Şi-am încălecat pe-o şa (de cursieră) şi v-am zis povestea mea.

3 Comments

  1. Gabriel Ursan 13 iunie 2013
    • Cristian Florea 13 iunie 2013
      • Gabriel Ursan 13 iunie 2013

Leave a Reply