De ce nu folosesc husă sau folie protectoare pentru telefon

Când mi-am cumpărat fostul telefon, iPhone 5S, am hotărât să nu-i pun husă sau folie protectoare, din trei motive simple:

  1. Folie protectoare nu i-am pus pentru că m-am gândit că ecranele Gorilla Glass sunt atât de rezistente încât n-o să mi se zgârie display-ul doar pentru că țin telefonul în buzunar, alături de chei sau alte mărunțișuri. Am pariat pe chestia asta și mi-a ieșit, pentru că după 1 an și jumate de utilizare, telefonul nu avea nicio zgârietură pe ecran, deși a trecut prin multe (inclusiv prin nisip, la mare). Deci intuiția mea a fost bună.
  2. Nu am pus husă pentru că m-am gândit că am grijă de el. Nu scap telefonul din mână prea ușor, pentru că sunt foarte grijuliu cu lucrurile mele de obicei. Aici intuiția mea nu a fost atât de bună, pentru că l-am scăpat o singură dată și a fost de-ajuns. A căzut într-o baltă și s-a ciobit rău într-un colț (nu display-ul, ci carcasa). Nu mă deranja, dar nu mai arăta ca la început. Totuși, nu conta foarte mult detaliul ăsta (o să vezi la punctul 3 de ce).
  3. Telefonul, pentru mine, e un consumabil. Într-un an sau doi știu că-l schimb. Asta nu înseamnă că trebuie să-mi bat joc de el, ci că dacă mai are câte-o zgârietură nu trebuie să disper. Și nu trebuie să-l țin în puf, să schimb folii o dată la câteva luni sau să-mi tremure mâna dacă nu-l țin în husă. Vreau să mă bucur de telefon așa cum vine el, fără să-i cumpăr protecții extra. În plus, de fiecare dată când îmi schimb telefonul îl dau pe cel vechi la Vodafone prin serviciul buy-back. Adică este evaluat de cei de la Vodafone, iar suma propusă de ei este scăzută din prețul telefonului pe care mi-l cumpăr. La buy-back nu conteză dacă telefonul e impecabil sau e ușor zgâriat. Important e să funcționeze, în principiu.

Când am văzut cât de bine a trecut iPhone 5S-ul meu de aceste teste timp de un an și jumătate, am hotărât să nu folosesc folie sau husă nici pe noul iPhone 6S. Și, de curiozitate, am căutat zilele astea câteva teste de rezistență pentru noul meu iPhone. O să ți le arăt mai jos, cu mențiunea că am selectat să înceapă clipurile în momentul care ne interesează pe noi cel mai mult. :D

Începem cu rezistența la zgârieturi. Tipul din clipul de mai jos a încercat să zgârie iPhone-ul cu câteva monede, apoi cu o cheie, iar acum încearcă cu un cuțit ascuțit.

 

Ai văzut? La ce mi-ar trebui o folie protectoare, când știu că ecranul telefonului meu trece cu brio și testele unor zgârieturi cu lama unui cuțit?

Hai să vedem și cât de rezistentă e lentila la zgârieturi, pentru că poate unii își pun husă de teamă să nu li se zgârie camera, fiind o lentilă scoasă din relief.

 

Îmi pare rău că tipul de mai sus nu ne-a arătat și niște poze făcute cu iPhone-ul respectiv după ce a încercat să zgârie lentila, dar oricum din clip putem trage concluzia că nu e o cameră care să se zgârie foarte ușor.

Iar în filmul de mai jos o să vezi cât de rezistent este iPhone-ul la căzături. Tipul din clip a scăpat telefoanele de la distanțe diferite. Hai să vezi cum arată iPhone-ul după ce îl scapi de la, să zicem, 1,70 metri. Iar dacă ai răbdare, uită-te până la final, să vezi și cum e când îl scapi de la 6 metri. :D

 

P.S: S-ar putea să-ți placă și articolul cu 9 trucuri pe care le poți încerca pe iPhone.

Tags:

24 Comments

  1. Cezar 9 martie 2016
    • Cristian Florea 9 martie 2016
  2. Kathy 9 martie 2016
    • Cristian Florea 9 martie 2016
  3. Denisa 9 martie 2016
    • Cristian Florea 9 martie 2016
  4. Emil Calinescu 9 martie 2016
    • Cristian Florea 10 martie 2016
  5. Alin Nastasa 9 martie 2016
    • Cristian Florea 10 martie 2016
  6. razorsbk 9 martie 2016
    • Cristian Florea 10 martie 2016
  7. vali crintea 9 martie 2016
    • Cristian Florea 10 martie 2016
  8. Alexandru 9 martie 2016
    • Cristian Florea 10 martie 2016
  9. Alex Dinca 10 martie 2016
  10. Ilie 27 aprilie 2017
    • Cristian Florea 28 aprilie 2017
      • Ilie 30 aprilie 2017
  11. Gabriel 7 octombrie 2017
    • Cristian Florea 9 octombrie 2017
  12. Florin 18 ianuarie 2018
    • Cristian Florea 19 ianuarie 2018

Leave a Reply