Tu de unde iei idei de amenajare pentru casă?

Trebuie să recunosc: la noi în casă nu sunt eu cel care vine cu ideile de amenajare, din simplul motiv că nu am timp să caut metode de a amenaja casa decât atunci când știu că trebuie să fac anumite schimbări. Dacă nu ne-am propus să schimbăm ceva în mod special, nu urmăresc trendurile în materie de amenajări. Totuși, deși nu mă implic activ în găsirea ideilor de amenajare, am grijă ca de fiecare dată când cumpărăm ceva să citesc instrucțiunile tehnice și să mă asigur că ceea ce vrem acasă sigur ni se potrivește din acest punct de vedere.

Mai mult, când ajung pe câte-un site cu idei de amenajare, pierd timpul scanând informațiile și uitându-mă la poze, dar fără să-mi imaginez cum ar arăta acele lucruri la mine în casă, ci doar așa, ca să-mi antrenez privirea.

În materie de idei de amenajare, îmi place mult proiectul început de cei de la Brico Depôt, numit „Momentul de inspirație Brico Depôt”, prin intermediul căruia îți oferă atât idei de amenajare a casei, cât și sfaturi utile despre cum se folosesc diverse unelte pe care le găsești în magazinele lor. Spre exemplu, dacă ai de gând să-ți amenajezi baia, uite câteva articole cu idei de amenajare:

Corpurile de mai sus fac parte din categoria de produse Imandra, care vine cu 4 avantaje importante:

  • ușor de curățat – strat lăcuit cu efect lucios;
  • ușor de folosit – închidere silențioasă;
  • ușor de întreținut – interior placat cu lemn tratat special;
  • ușor de montat;

În ceea ce privește alegerea produselor de flooring și tiling pentru baie sau bucătărie, găsești aici peste 160 de tipuri de faianță dintre care poți alege ce ți se potrivește, iar în partea stânga a paginii poți vedea un slideshow cu câteva plăci de faianță, adăugate acolo cu rolul de a-ți oferi o perspectivă asupra felului în care ar putea arăta peretele de la tine de-acasă. Apropo de faianță, mie-mi place tare mult modelul Konkrete. :D

În ceea ce privește gresia, găsești aici peste 140 de tipuri de gresie potrivită pentru baia sau bucătăria ta. Mie-mi place varianta Madera, că seamănă cu parchetul.

În același timp, există și vopsele lavabile făcute special pentru locurile în care ai nevoie de ele. La Brico Depôt găsești vopsea lavabilă pentru baie sau vopsea lavabilă pentru bucătărie. E important să alegi vopseaua potrivită mediului în care ai de gând s-o folosești pentru o rezistență mai bună. O vopsea lavabilă făcută special pentru baie va fi întotdeauna mai rezistentă la abur și la căldură, comparativ cu o vopsea lavabilă obișnuită.

În încheiere, sunt curios cum îți alegi tu gresia și faianța atunci când vrei să faci modificări în locuință. :D

2 Comments

  1. Tudor 28 iunie 2018
    • Cristian Florea 28 iunie 2018

Leave a Reply