
S-a lansat Ghidul Angajării în eCommerce

Studiu: 17% dintre români sunt freelanceri
Vezi varianta video a articolului aici sau citește în continuare care sunt cele 5 lucruri care îmi plac la Android și pe care nu le am pe iPhone.
Sunt utilizator de Android de doar o lună și un pic, asta după ce am făcut o pauză de vreo 8 ani de zile, timp în care am folosit doar device-uri Apple. Am decis să îmi cumpăr ca să înțeleg mai bine sistemul de operare, pentru că simțeam că am rămas în urmă cu el.
În plus, de când creez conținut constant pe YouTube, îmi place să învăț lucruri noi ca să le pot povesti apoi în clipuri video, așa că decizia de a începe să folosesc și un smartphone cu Android nu a fost foarte greu de luat.
Ei bine, după o lună și ceva de utilizare a smartphone-ului cu Android în paralel cu iPhone-ul, iată care sunt cele 5 lucruri care îmi plac la Android și pe care nu le am pe iPhone.
Menționez înainte de toate că nu vorbim despre toate diferențele dintre iOS și Android și nici nu vreau să abordez care sunt cele mai ascunse setări care se găsesc într-un loc și nu sunt pe celălalt, ci e vorba strict de lucrurile pe care le-am observat eu în această lună de utilizare. Bineînțeles, peste vreo 6 luni s-ar putea să fie alte lucruri care-mi plac, cine știe?
1. Posibilitatea de a testa aplicațiile înainte să le instalezi
Îmi place faptul că pot testa anumite aplicații din Google Play fără să fiu nevoit să le instalez înainte, pentru că asta mă ajută să-mi dau seama dacă chiar vreau să instalez aplicația sau jocul respectiv with no strings attached, ca să zic așa. Adică fără să fiu nevoit s-o instalez, s-o încerc și s-o dezinstalez dacă nu-mi place.
Dacă nu cunoști funcția, e de-ajuns să intri în Google Play și o să vezi că anumite aplicații au un buton pe care scrie Try Now. Dacă dai click pe el, ți se va deschide aplicația fără să fie instalată.
Iar ca să fii sigur că e activată această opțiune, deschide setările telefonului și caută „Instant Apps”, lucru care te va duce la un meniu de unde setezi această funcție.

2. Ultra Power Saving Mode
Și iPhone-ul are opțiunea de a activa un Low Power Mode, dar se pare că pe Android există și ceva mai bun de-atât. Ultra Power Saving Mode închide absolut orice aplicație și funcție care consumă bateria și-ți lasă active doar: apelurile, contactele și mesajele.
Astfel, bateria telefonului tău va ține zile în șir fără să fie nevoie să-l încarci. Mie îmi estimează peste 700 de ore de funcționare în Ultra Power Saving Mode. Probabil nu sunt chiar atâtea, dar și 120 de ore dacă obțin, tot sunt 5 zile în care nu am stres că bateria telefonului ar putea să se termine.
Mi se pare o funcție foarte utilă când știi că pleci în vreo vacanță unde nu prea ai cum să-ți încarci telefonul. Cum ar fi o ieșire cu cortul, unde nu ai mereu nici prize, nici nevoia de a folosi telefonul cât ești acolo. 😁

3. Funcția Dual SIM
Știu că e o funcție de când lumea și știu că Apple a refuzat cu încăpăținare s-o implementeze, dar mie tocmai de-aia mi se are extrem de utilă, mai ales în vacanțe.
Oportunitatea de a adăuga două SIM-uri fizice în telefon este extraordinară, mai ales când mergi într-o vacanță în Thailanda sau în orice altă țară care nu se află în Uniunea Europeană, pentru că roaming-ul acolo costă foarte mult și e mult mai util să îți cumperi un SIM local, să-l adaugi în telefon și să te bucuri de internet ca la mama lui, fără să plătești foarte mult pe el.
În Thailanda am plătit echivalentul a 40 de lei pentru 10 GB de internet 4G, dintre care am folosit doar vreo 3 GB în toată excursia. Dacă aș fi folosit internetul în Roaming, aș fi fost taxat cu 9 € pentru fiecare MB consumat, ceea ce este enorm.
E grozav că smartphone-urile cu Android îți oferă ocazia de a folosi două SIM-uri, pentru că vei folosi telefonul în vacanță așa cum o faci și acasă, doar că internetul îl ia de pe cartela locală, iar restul lucrurilor se întâmplă așa cum ești deja obișnuit în România, pentru că nu trebuie să renunți la SIM-ul tău de-acasă. Lucru pe care nu-l poți face pe iPhone. 😁
4. Funcția Capture Smiles
Este foarte simplă și, într-adevăr, nu e o funcție fără de care să nu poți trăi, dar e cu siguranță una interesantă și utilă. Opțiunea Capture Smiles face în așa fel încât, atunci când vrei să faci o poză cuiva și identifică telefonul un zâmbet în cadru, face automat poza.
E util atât la selfie-uri, cât și la fotografiile făcute altor persoane, pentru că se declanșează fotografia chiar când se întâmplă zâmbetul, ca să surprindă cel mai frumos cadru.
Opțiunea se activează direct din setările camerei. Practic, deschizi camera, apeși pe acel icon care arată ca un piuliță și găsești acolo funcția „Capture Smiles”.

5. Faptul că văd în cât timp se încarcă complet bateria
Funcția asta mi se pare utilă pentru că știi cât mai ai de așteptat până când bateria telefonului tău e încărcată la 100%. Pentru mine e și mai utilă pentru că uneori îmi încarc telefonul folosind priza inteligentă, pe care o programez să se închidă singură când știu că telefonul a ajuns la 100%.
Mai ales noaptea, nu vreau să stau să scot telefonul de la încărcat de teamă să nu stric bateria în timp, așa că prefer să programez priza inteligentă să se închidă singură când știu că am telefonul încărcat.
Iar dacă la iPhone încerc să estimez eu când se termină de încărcat telefonul, la Android știu exact cât mai durează și asta mă ajută să programez priza mai bine. 😁
Bonus
Nu e neapărat o chestie utilă, ci mai degrabă un lucru care-mi place și-atât: posibilitatea de a vedea în bara de stare care e viteza de download a telefonului.

Practic, atunci când descarc o aplicație nouă sau când actualizez aplicațiile gata instalate, îmi place că pot să văd în bara de sus a ecranului cu ce viteză descarcă telefonul acele aplicații. 😁
Cam astea sunt cele 5 lucruri care-mi plac la Android și pe care nu le am pe iPhone după o lună de utilizare. Te țin la curent și cu alte noutăți pe măsură ce le voi descoperi.
4 Comments
eu vreau să văd și partea cealaltă. ce îți lipsește cel mai tare vs iOS.
Hmm, bună idee. Mersi! :D
Eu am si iPhone si Android. Ce imi place fff tare pe langa ce ai spus si imi lipseste pe iPhone este ca la Android tastatura e mult mai smart si AI-ul de anticipare merge incredibil inclusiv in romana si pune diacritice foarte usor si inca ceva… are o sectiune de copy paste si poti sa salvezi (cu un pin) mesajul) si ramane acolo permanent – e foarte util pentru un telefon de firma unde dau mesaje repetitive sau pentru postari cand adaug a celeasi hashtaguri si text. Mi se pare genial. Pe langa aste la Huaweiul meu pozele sunt muuult mai faine ca pe pe iphone. Huaweiul se incarca incredibil de repede.
Mulțumesc pentru completări! La iPhone am rezolvat problema de tastatură instalând o aplicație numită Swiftkey. 😁