În manualul de legislaţie înveţi pe cazuri concrete, româneşti

Mâine termin, în sfârşit, cu legislaţia şi, dacă iau ieşirea din şcoală (pentru care nu-mi fac griji), încep conducerea. Astăzi m-am gândit să mai citesc unele chestii înainte de a pleca la cursuri, ca să-mi amintesc ce-am făcut până acum.

Citind capitolul despre preselecţia benzilor, observ imaginea de mai jos:
groapa in trafic

Oamenii care s-au ocupat de crearea cărţii au fost ferm convinşi că n-ai cum să conduci în România fără să dai de vreo groapă, deci învăţarea ocolirii gropilor s-au gândit că este un must într-o carte de legislaţie. Pentru că speranţa cum că drumurile noastre vor fi bune în viitorul apropiat este pe moarte, oamenii s-au adaptat.

Frumos, zic, dar ruşinos. În celelalte state o fi la fel?

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • Marius 9 Iun 2011, ora 15:44

  Te invata despre ocolirea unui obstacol nesemnalizat, nu neaparat a unei gropi. ..

  • Florea Cristian 9 Iun 2011, ora 16:27

   e clar ca e vorba de un obstacol nesemnalizat, ciudat mi se pare ca a pus „groapa” acolo si nu altceva

 • Costel 9 Iun 2011, ora 16:25

  Sunt de acord cu @Marius, nu cred ca e vorba numai de gropi ci si de alte obstacole. Dar ai vazut ca masina este mai mica decat groapa?

  • Florea Cristian 9 Iun 2011, ora 16:29

   da, de obstacole e vorba, dar nu-i ciudat ca a folosit o groapa ca sa te invete cum e treaba cu obstacolele? :)) nu putea sa puna un copac rupt, sau, pur si simplu, sa scrie obstacol?

   P.S.: Nu observasem ca-i mai mare groapa decat masina :)) o fi vreun crater, de la vreo cometa, ceva

 • OMUL SIMPLU 9 Iun 2011, ora 16:33

  au must un exemplu des intalnit:))

 • MadMike 9 Iun 2011, ora 21:31

  Sa te vad cand vezi o strada complet distrusa, pe ce parte o mai ocolesti?:)) In alta ordine de idei, daca sti sa conduci in Romania, esti boier. Daca te aventurezi sa conduci prin Bucuresti la orele infernale in primul an de soferie, esti cu adevarat sofer!. Condusul in Bucuresti e un adevarat sport extrem. Am stat sambata trecuta sa ajung de la Vitan la Unirea (Hotel Dacia), cred ca vreo 40 min. De la Slobozia – Vitan nu cred ca am facut mai mult de 1h:15min.. Deci, imagineaza-ti!

  • Pato Basil 10 Iun 2011, ora 11:27

   @MadMike:pai in romania de asta iti trebuie un 4X4 offroad! o iei pe aratura!

   Sincer eu nu am gasit recomandarea asta in cartea mea de legislatie de acum 2 ani… sa ocolesti prin dreapta, mie mi-a recomandat intructorul sa trec peste ea. S-o incadrez intre roti!

   • Florea Cristian 10 Iun 2011, ora 22:49

    instructorul de condus probabil ti-a zis asta, ca cel de la legislatie nu stiu daca ar fi avut de ce sa aminteasca de gropi. eu abia de marti incolo incep condusul. daca se schimba ceva, anunt

  • Florea Cristian 10 Iun 2011, ora 22:47

   Am reusit sa circul (ca si pasager, bineinteles) prin Bucuresti si am zis ca acolo o sa vin abia dupa ce voi da ceva teste psihologice, te calmitate :)) E clar ca cei mai cei soferi se gasesc acolo, ca iti trebuie nervi de otel ca sa ajungi dintr-un loc in altul

 • Rares Cojocaru 10 Iun 2011, ora 17:59

  Poate in urmatorul volum o sa puna si stalpul de rigoare :)) http://media.realitatea.ro/multimedia/image/200904/w460/image_124025144712071300_2.jpg

 • Tudor din Vrancea 10 Iun 2011, ora 20:24

  Si daca spatiul dintre obstacol si bordura din dreapta este mai ingust decat masina ce faci? Iti recomand sa intrebi instructorul. Cunosc persoane care au picat la traseu pentru ca au ocolit groapa prin stanga. :)

  @MadMike: mersul bara la bara este un chilipir in comparatie cu proba zilnica de poligon.