Cum mi s-a părut cartea Indecizii de Cristina Zarioiu

Acum vreo lună de zile, mi-a zis Cristina Zarioiu că a scris o carte. Discuția a fost cam așa:

– Auzi, tu scrii despre cărți pe blogul tău?
– Extrem de rar.
– Am scris o carte. Vreau să ți-o dau cadou. Și scrii dacă simți.

Mi-a plăcut cum a pus problema, așa că am bătut palma virtual și am promis că o să citesc Indecizii, iar dacă simt, scriu despre ea pe blog. Am citit cartea repede, dar din păcate abia azi am apucat să scriu despre ea. Pe scurt, mi-a plăcut și ți-o recomand și ție. O găsești aici.

De ce mi-a plăcut?

În primul rând pentru că mi se pare că e o carte scrisă ca un blog. O citești fără să te pierzi printre descrieri fără sfârșit sau cuvinte complicate. O citești pur și simplu pentru că vrei să te relaxezi. Este extrem de ușor de parcurs, iar asta s-ar putea să te determine să vrei s-o citești dintr-o singură suflare. Nu-i greu să faci asta. Ai putea oricând înlocui două-trei episoade dintr-un serial cu această carte.

Îmi place și pentru că e scrisă într-un stil interesant. Prima parte conține bucăți dintr-un jurnal, care formează începutul unei povești de viață. Continuarea se învârte în jurul unor discuții pe chat dintre o româncă și un american (și, serios, chiar ai impresia că citești totul pe profilul de Facebook al cuiva, la secțiunea de mesaje), iar finalul nu vreau să-l dezvălui. Te las pe tine să faci asta.

În cele din urmă, din experiența personajului din carte, poți trage niște concluzii care să te ajute și pe tine în viața de zi cu zi. Cred că ăsta e adevăratul câștig al cărții scrisă de Cristina Zarioiu, că la final, după ce te-ai relaxat citind-o, îți dai seama că rămâi și cu niște idei pe care le poți folsi mai departe în ceea ce faci. Ea spune că această carte e un fel de biografie, pe care s-a gândit s-o scrie într-un stil interesant. Dacă așa e, mi se pare cea mai cool biografie pe care am văzut-o.

Felicitări, Cristina, pentru o primă carte. Chiar e reușită!

indecizii - cristina zarioiu

Reiau, ca să nu mai dai scroll până sus. Dacă vrei cartea, o găsești aici.

4 Comments

  1. cristina zarioiu 17 martie 2016
    • Cristian Florea 17 martie 2016
  2. Eugen 19 martie 2016

Leave a Reply