Acum poți încărca fotografii pe Instagram direct din browser

Ca să ajungă și la persoanele care nu au foarte mult spațiu pe telefon sau care nu au acces la internet în mod frecvent, cei de la Instagram au reușit să transforme site-ul într-o unealtă atât de utilă cât e și aplicația. Adică dacă până acum intrai pe site doar ca să vezi notificările și fotografiile altora, mai nou au introdus și opțiunea de a încărca poze direct din browser. Nu au anunțat oficial acest lucru, dar a fost descoperit de cineva, iar site-urile de specialitate au început să preia informația.

Există, totuși, o limitare: Instagram ține foarte mult la filozofia brandului, aceea de a te lăsa să încarci fotografii doar de pe mobil. Așa că atunci când vei intra pe instagram.com de pe un laptop, o să vezi că opțiunea de încărcare de fotografii nu există. Totuși, cu un mic truc, o putem face să apară. Iar în acest articol vreau să-ți arăt cum poți încărca fotografii pe Instagram direct din browser, atât de pe mobil, cât și de pe laptop. :D

Cum poți încărca fotografii pe Instagram direct din browser (pe smartphone)

Aici e simplu, pentru că e destul de intuitiv totul. Intri de pe mobil pe instagram.com, iar în partea de sus vei vedea un buton nou, cu o cameră foto. Dacă apeși pe el, vei putea încărca fotografii pe Instagram, fără să ai aplicația instalată. Am făcut câteva print screenuri ajutătoare, pe care le poți vedea mai jos. De menționat e faptul că această metodă funcționează și dacă accesezi instagram.com de pe o tabletă.

Cum poti incarca fotografii pe Instagram direct din browser

Cum poți încărca fotografii pe Instagram direct din browser (pe laptop)

Așa cum spuneam și la începutul articolului, Instagram își dă seama când deschizi site-ul de pe laptop și când îl deschizi de pe mobil. Așa că dacă vrei să încarci fotografii pe Instagram direct din browserul laptopului, vei avea nevoie de un truc.

Pentru Google Chrome există o extensie care se numește mobile browser emulator. E un addon făcut în special pentru web developeri, ca să le fie mai ușor să verifice dacă site-urile pe care le-au făcut arată cum trebuie și pe mobil, dar noi îl vom folosi la altceva.

Practic, e de-ajuns să instalezi acea extensie, apoi în colțul din dreapta-sus al Chrome-ului tău va apărea logo-ul addon-ului, un „m” roșu, ca în fotografia de mai jos.

cum poti incarca fotografii pe Instagram din browserul laptopului

Acum trebuie să deschizi un tab cu instagram.com, să apeși pe acel „m” din dreapta și să selectezi un device pe care să-l reproducă extensia. Îți recomand să apeși pe Tablets și să selectezi prima opțiune, „Tablet – Landscape”. Te va ajuta să ai o fereastră mai mare cu pagina Instagram.

cum poti incarca fotografii pe Instagram din browserul laptopului

După ce ai apăsat pe Tablet – Landscape, ți se va deschide o fereastră nouă a browserului, va trebui să te loghezi pe Instagram, apoi vei vedea că vei putea încărca fotografii de pe laptop exact prin aceeași metodă explicată mai sus pentru mobil.

cum poti incarca fotografii pe Instagram din browserul laptopului

2 Comments

  1. Diana 12 mai 2017
    • Cristian Florea 16 mai 2017

Leave a Reply