Întrebare pentru utilizatorii de Chrome

M-am dat şi eu pe trend şi am început să folosesc Google Chrome, lăsând Firefox-ul să se odihnească până când se hotărăşte să vină cu ceva mai rapid. Bineînţeles, glumesc în legătură cu trend-ul. Folosesc Google Chrome pentru că e vizibil mai rapid, iar timpul contează.

Acum, problema vine exact din locul din care mă temeam că o să apară: compatibilitatea addon-urilor.

Google Chrome are extensii, iar de foarte multe ori, acestea se aseamana cu Addon-urile cu care ne-a obişnuit deja Mozilla Firefox, tocmai pentru a nu pierde cine ştie ce când facem marea mutare. Bineînţeles, la câţi creatori de addon-uri are Firefox şi la câţi ani au trecut de la primul, ar fi absurd să cerem de la Google acelaşi număr de extensii ca şi ceea ce oferă Firefox-ul, într-un timp atât de scurt.

Totuşi, îmi permit să vă întreb de câteva extensii de Chrome pe care eu nu le-am găsit, dar care îşi făceau treaba extrem de bine pe Firefox.

Este vorba despre o alternativă la FireFTP şi una la TabMixPlus. De la cel din urmă îmi trebuie numai opţiunea aia în care scrii un link în adress bar, iar acesta se deschide într-un nou tab, lăsând-ul intact pe cel în care lucrezi.

Aşadar, mă puteţi ajuta?

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • Atro 6 Iun 2010, ora 18:22

  Din cate stiu, nu se poate face un ftp viewer pentru chrome, cred ca e din cauza sistemului prin care extensiile lucreaza (pana si alea avansate te redirecteaza spre alte pagini). Si din cate stiu eu, nu prea multa lume foloseste modalitatea aia de search, e mai normal sa dai un new tab, scrii ce vrei sa cauti in adress bar, si te duce direct la google. Asta e rolul adressbar-ului :p

  • Florea Cristian 6 Iun 2010, ora 19:02

   nu, nu vorbesc de search, ci de link direct.

   sa zicem ca sunt pe grimcris.com, da? in adress bar, scrie „http://www.grimcris.com”. eu sterg si scriu „www.grimcris.info”. in tabul curent, de pe grimcris.com se duce pe grimcris.info. eu vreau ca atunci cand scriu grimcris.info in loc de grimcris.com, sa ramana .com deschis si .info sa se deschida intr-un tab nou.

   la Firefox, tabmixplus se ocupa de chestia asta. aici n-am gasit inca o extensie ca sa faca asta

   • Atro 6 Iun 2010, ora 21:57

    Ah, vad ce vrei sa zici, desi tot e neobijnuit, din cate am cautat eu prin extensii, vad ca nu este, poate va aparea mai incolo, oricum multe chrome extensions trebuie updatate si etc.

 • Andrei 6 Iun 2010, ora 19:48

  Auzi, da mai pe romaneste poti sa pui intrebarea? Ca poate chiar pot sa te ajut…

  • Florea Cristian 6 Iun 2010, ora 19:56

   mai pe romaneste nu stiu daca merge, cel putin nu la chestia cu FireFTP. La Tabmixplus i-am explicat lui Atro in comentariu

   • Andrei 7 Iun 2010, ora 18:00

    se pate face si fara extensie, scrii adresa si dai click cu rotita mouseului pe sageata din dreapta. Desi probabil esti obisnuit sa dai Enter dupa ce scrii adresa…

   • Florea Cristian 7 Iun 2010, ora 19:07

    stiam si de smecheria asta, dar eu folosesc laptopul, la care n-am mouse

   • Andrei 8 Iun 2010, ora 15:11

    Cumpara-ti:))

   • Florea Cristian 8 Iun 2010, ora 19:29

    am, dar nu-l folosesc. e aiurea sa stai cu mouse si cu laptopul in brate :))

 • Shmen 6 Iun 2010, ora 19:56

  Mai bine ramai la firefox … sau ca mine la iexplorer.

  • Florea Cristian 6 Iun 2010, ora 19:58

   urasc iexplorer. sa fie ultimul browser de pe Pamant si nu l-as folosi

 • Disperatul 6 Iun 2010, ora 21:18

  Pina la urma cit e de greu sa deschizi manual un tab nou?! Aici intervine sloganul apple cu „there’s an app for that” Inutil plugin ;)

  • Florea Cristian 6 Iun 2010, ora 22:32

   nu e greu deloc, dar eu m-am obisnut asa, iar acum mi-e mai greu sa ma dezobisnuiesc.

 • Marius Moga 7 Iun 2010, ora 14:01

  Eu folosesc chrome de ceva timp, dar extensii n-am utilizat. Insa cele doua de care ai intrebat, chiar par destul de utile, mai ales cea cu ftp-ul. Daca stie cineva, dau si eu o bere :D

 • Serginho 7 Iun 2010, ora 17:56

  Raman la firefox… :)

 • ameky 8 Iun 2010, ora 18:08

  schimba pe opera, noul motor presto din alpha are cea mai mare viteza in teste+ o securitate sporita ca browser

 • Alexander 7 Iul 2010, ora 16:49

  nu stiam de vreun nou motor opera, am sa incerc, de ramas insa raman la firefox, thunderbird si filezilla . Chrome ma scoate din sarite.