Jocurile de noroc sunt făcute pentru oamenii cu noroc

PokerSunt sigur că fiecare dintre noi are cel puţin un prieten care-i pasionat de jocurile de noroc. I-aş spune mai degrabă pasiune pentru pierdutul banilor, decât pentru jocul în sine. Pentru că ştim cu toţii că suma de bani pe care o încearcă fiecare prieten al nostru la jocuri e de cel puţin 10 ori mai mare decât suma câştigată.

N-am reuşit niciodată să înţeleg unde se află plăcerea de a lăsa banii într-o maşinărie şi a pleca de-acolo falit. Şi nu o dată, ci de fiecare dată. Probabil nici n-am să reuşesc vreodată.

Am considerat că prietenul împătimit de păcănele şi poker pe care-l aveam eu e mai bine să-mi rămână o simplă cunoştinţă. Iar asta nu pentru că m-ar fi împins şi pe mine la astfel de păcate, ci pentru că ajunsese la stadiul în care ar fi făcut orice ca să-l împrumut cu câţiva bani, lăsându-mi promisiunea solemnă că de data asta lucrurile stau altfel şi sigur va câştiga. De parcă ar fi ştiut el cum îi merge norocul.

Înţeleg că jocurile te lucreză la nivel psihic şi te fac să încerci la nesfârşit sperând că o să dea norocul peste tine şi o să câştigi, dar dacă ai văzut că ţi-ai dat toţi banii acolo şi că ai ajuns să te împrumuţi de la toată lumea, cred că poţi spune „Stop” pierzaniei. Un om raţional aşa ar proceda, nu?

Hai, povestiţi-ne despre peripeţiile voastre cu prietenii împătimiţi de jocuri de noroc, pentru că sigur aveţi o grămadă.

P.S.: Nu mă înţelegeţi greşit. N-am nimic cu jocurile de noroc, ci doar cu oamenii care joacă la nesfârşit crezând că pot câştiga şi ajung să dea în penibilitate pentru nişte bani pe care să-i piardă acolo unde s-au dus şi restul.
P.P.S.: Nu-i mai fain poker-ul pe telefon, pe Facebook, sau între prieteni, unde nu ai mare lucru de pierdut? Zic şi eu.

11 Comments

 1. MadMike 3 aprilie 2012
  • Cristian Florea 3 aprilie 2012
 2. Stefanica Cosmin 4 aprilie 2012
  • Cristian Florea 4 aprilie 2012
 3. Noni 5 aprilie 2012
  • Cristian Florea 6 aprilie 2012
 4. Dragos Geornoiu 5 aprilie 2012
  • Cristian Florea 6 aprilie 2012
 5. Mădălina Ch 9 decembrie 2012
  • Cristian Florea 10 decembrie 2012
  • Vali D 2 martie 2013

Leave a Reply