La Ideo Ideis toată lumea învaţă câte ceva

Dacă aţi mai trecut pe-aici sau dacă urmăriţi ce mai scriu pe Facebook, probabil ştiţi deja că zilele acestea sunt într-un fel de vacanţă activă la Alexandria, la Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

A trebuit să văd doar 3 piese de teatru ca să înţeleg de ce ediţia din acest an are sloganul „e despre tine”. Şi, de fapt, de ce Festivalul în sine este despre mine. Şi despre toţi cei care vin aici.

De la Ideo Ideis pleci mereu cu forţe proaspete. După ce te laşi furat de poveştile oamenilor veniţi aici şi de punerile în scenă ale unor texte excepţionale, îţi dai seama că dacă vii în Alexandria chiar şi pentru o singură zi, o să pleci acasă cu o experienţă inedită. Tu eşti principalul beneficiar din toată povestea asta. Ideo Ideis este, până la urmă, despre experienţe. Şi despre cum piesele de teatru jucate de elevi te învaţă câte ceva despre pasiune, muncă şi despre dorinţa de a reuşi.

Apropo de dorinţa de a reuşi, printre spectatorii Festivalului din acest an se numără şi câteva echipe de teatru care s-au înscris în competiţie, dar care n-au fost acceptate. Doar 9 piese de teatru pot intra anual în competiţia Ideo Ideis şi având în vedere că o ţară întreagă doreşte să ia parte la acest fenomen, nu-i deloc uşor să fii printre cele 9 echipe care concurează.

În momentul în care îţi depui cererea de participare, nu eşti acceptat, apoi vii cu întreaga echipă aici doar ca să vezi despre ce-i vorba, însemană că ştii foarte bine ce obiective ai şi deja ştii şi ce trebuie să faci ca să ţi le atingi.

La Ideo Ideis toată lumea învaţă câte ceva. Fie că eşti spectator, participant, organizator sau chiar membru al juriului, de-aici nu poţi să pleci fără câteva lecţii de viaţă care (culmea!) îţi sunt date, în general, de elevi de liceu.

Ideo Ideis ţine până pe 16 august în acest an. Programul complet îl găsiţi aici, iar dacă nu reuşiţi să veniţi până la Alexandria (deşi e vorba de un drum de o oră de la Bucureşti până aici), să ştiţi că există şi o transmisiune live.

ideo ideis

Ideo Ideis este un proiect finanţat de A.F.C.N, realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului şi sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Români frumoşi”. Evenimentul și-a găsit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Săndulescu și SC Brain SRL.

Parteneri: Primăria Municipiului Alexandria, Indygen, BORȚUN•OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Județean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germană, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Județean Teleorman, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman.

Tags:

2 Comments

  1. Florea Cosmin-Ionuţ 15 august 2013
    • Cristian Florea 16 august 2013

Leave a Reply