Am scris două mailuri către Facebook. Și, spre surprinderea mea, au răspuns
Hai și tu la HeyDay Fest! Am 4 invitații duble pentru cititorii blogului + acces la meet & greet
Săptămâna trecută am primit o vizită de la simpaticii de la Arrow International, compania care, printre altele, importă brandul Ledlenser, unul dintre liderii mondiali din domeniul device-urilor de iluminat cu LED. Ledlenser are o mulțime de produse de iluminat, pornind de la lanterne, continuând cu tot felul de lumini pentru drumeții și terminând cu seturi de lumini pentru bicicliști. Ce mi se pare foarte fain la brandul Ledlenser este că au patentat un sistem de focalizare avansat, care e implementat pe majoritatea produselor lor și care, pus la treabă, arată cam așa:
Revenind la biciclitul nostru, am primit de la ei sistemul SEO B5R + B2R, care-i vârf de gamă în lista lor de produse. M-am jucat puțin cu el, așa că aș avea câteva lucruri de povestit pe tema asta. :D
Ledlenser SEO B5R – lumina de față
Are un acumulator reîncărcabil care ține până la 20 de ore. Iar dacă se descarcă și n-ai timp să-l pui la încărcat, îl poți înlocui rapid cu 3 baterii AAA.
Luminează cu 180 lumeni, atât de mult încât e recomandat să nu te uiți la ea când o aprinzi. În plus, are integrat sistemul de focalizare despre care ziceam mai sus. Poți regla focalizarea rotind inelul reglabil din față, ca în pozele de mai jos.
Totodată, are un cap reglabil cu ajutorul căruia poți, dacă vrei, să luminezi în partea de jos, ca să vezi mai bine drumul pe o porțiune cu teren accidentat, spre exemplu.
Prinderea de ghidon se face printr-o curea detașabilă. Un alt avantaj al acestui dispozitiv este că poate fi transformat și în lumină de pus pe cap. Poți achiziționa o curea de cap și o transformi din lumină de bicicletă, în frontală. Totodată, găsești și accesorii cu ajutorul cărora poți monta lumina pe casca de la bicicletă.
Am făcut și un GIF cu ajutorul căruia poți vedea cum se face reglajul lateral al luminii. Practic, poți muta dispozitivul de la stânga la dreapta fără să fie nevoie să-i schimbi poziția de pe ghidon.
Legat de tipurile de iluminare, are trei variante: lumină fixă – puternică, lumină fixă – puțin mai slabă și lumină intermitentă. În plus, are în partea de jos și o lumină roșie de siguranță, care are, de asemenea, trei variante: puternică, slabă, intermitentă.
De adăugat e și că lanterna de față are 96 de grame (cu tot cu baterie) și că este rezistentă la apă.
Ledlenser SEO B2R – lumina de spate
Mie mi-a plăcut tare mult de când am deschis-o pentru că-i mică și arată cool. :)) Dar e și utilă. Are 5 tipuri de iluminare, de la intermitent (mai rapid sau mai lent), până la lumina fixă. Și ea se încarcă prin USB și are o baterie care ține până la 30 de ore. Fiind o lumină de semnalizare (că pe spate nu trebuie să vezi tu, ci să te vadă alții), n-am foarte multe detalii de adăugat. Dar o să-ți arăt două poze, ca să înțelegi mai bine despre ce e vorba.
Cam despre asta e vorba. Eu sunt foarte încântat de ele și mi se pare o investiție chiar bună, pe care o faci o singură dată, pentru că materialele par foarte bune din punct de vedere calitativ și sunt sigur că te vor ține câțiva ani buni. Mai multe produse Ledlenser găsești aici, iar dacă vezi vreun produs Ledlenser prin străinătate și observi că nu-l au pe site cei de la Arrow International, mi-au zis că ai putea să le dai un mail și-ți fac rost de acel produs fără probleme.
P.S.: A făcut Vlad un video cu câteva teste ale luminilor Ledlenser pe timp de noapte.
5 Comments
eu folosesc lanterna Led Lenser la munca, lanterna profesionala…este super!
Ma bucur de siguranta, cand o am la mine avand in vedere conditiile in care lucrez.
He, he, mă bucur să aud asta. :D
In sfarsit ceva care sa merite pus pe bicicleta, cand vezi ca in Carrefour au curaj sa ceara 70 lei pe chinezarii de 10 lei ….
Am avut și chinezării chiar când mi-am cumpărat prima biclă. Și m-au ținut fix o lună de zile. Dar fără să le folosesc foarte des. :))