Legenda spune că #prinMehedinti poți învăța cum să faci poze mai faine

Dacă urmărești ce scriu pe Facebook, probabil știi deja că de joi până duminică am colindat #prinMehedinți, alături de o gașcă de bloggeri și de fotografi și-am vizitat câteva atracții principale din județ. Până săptămâna trecută, nu mai fusesem să vizitez zona, așa că a picat la fix un tur ghidat de cei care locuiesc în Mehedinți.

Așa cum era de așteptat, am fost cazați în Drobeta Turnu Severin, care are drept atracție principală Castelul de Apă, vechi de 115 ani, dar reabilitat foarte fain, îngrijit pe exterior și modern pe interior (inclusiv cu lift, ca să nu urci 4 etaje pe scări). Cam așa arată Castelul și priveliștea de deasupra.

Nu poți ajunge prin județul Mehedinți fără să dai o tură pe Dunăre. Noi am văzut în tura noastră arhicunoscutul chip al lui Decebal (aflat undeva pe lângă Orșova), înalt de 55 m și lat de 25 m, mărimi care-l fac cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Am mai vizitat Peștera Veterani, Peștera Ponicova, apoi ne-am oprit la Melba, unde am mâncat o mâncare grozavă de pește și am admirat peisajul. :D

N-am ratat nici munții din zonă, pentru că următoarea atracție bifată a fost Peștera Topolnița. În care n-am intrat, pentru că era super frig, iar accesul se făcea doar cu echipament special, nu cu teniși, cum ne-am pregătit noi. Totuși, drumul de 30 de minute prin munți a meritat, din punctul meu de vedere. Am făcut niște poze faine și, mai mult decât atât, am făcut și puțină mișcare. :D

Ultimele două atracții de pe listă au fost Peștera Podului (sau Peștera Ponoarele) și Podul lui Dumnezeu (unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa). Ambele se află în același loc, adică satul Ponoarele.

Bineînțeles, sunt mult mai multe lucruri bune de vizitat în Mehedinți (dacă ai recomandări, le aștept în comentarii) și cu siguranță o să mai trec pe-acolo cu fiecare ocazie. Ce-am văzut acum a fost de-ajuns ca să-mi deschidă apetitul. :D În ceea ce privește titlul articolului, când vezi cât de faine sunt locurile care te înconjoară, e imposibil să nu te străduiești să faci poze mai bune, la concluzia asta am ajuns după ce am văzut cu ce conținut m-am ales pe contul de Instagram.

Leave a Reply