![Statistici Social Media în România [infografic – iunie 2017] 4 | Cristian Florea statistici social media in romania](https://cristianflorea.ro/wp-content/uploads/2016/10/statistici-social-media-in-romania-cover.jpg)
Statistici Social Media în România [infografic – iunie 2017]

Cât de importante sunt pentru branduri review-urile primite pe Facebook
Când am făcut filmarea despre #casastiti împreună cu Maria și Florin de la Ideas Chat, le-am spus că mi-a plăcut foarte mult clipul lor cu liliecii și că am aflat din el lucruri pe care nu le știam. Binevoitori din fire, mi-au spus că-mi pot trimite mai multe informații pe tema asta. Și așa au și făcut. Iar pentru că mi se pare un subiect interesant, m-am gândit să-l dau mai departe și aici, pe blog. Dar înainte de toate, hai să vezi clipul lor cu lilieci care mi-a atras atenția.
Zburatoare neintelese / liliecii
Stiați că liliecii aduc beneficii anuale de peste 23 de miliarde dolari în domeniul sănătății agricole și umane?
Aflați mai multe despre lilieci din filmul Ideas Chat <3CC: Protectia si Studiul Liliecilor // Fundaţia Visul Luanei // Wilderness Research and Conservation
*UPDATE: We now have english subtitles, thanks to our friends from The Department*
Posted by Ideas Chat on Monday, March 27, 2017
Acum hai să-ți arăt și infograficul despre care îți povesteam, realizat de către cei de la Protecția și Studiul Liliecilor, pe care te invit să-i urmărești ca să înveți mai multe lucruri despre aceste animale nevinovate. Totodată, dacă vrei să te implici activ în conservarea acestei specii, poți deveni voluntar al Asociației. Mai multe detalii găsești, bineînțeles, pe pagina Protecția și Studiul Liliecilor.
Mai am și alte mituri și curiozități despre lilieci, pe care ți le înșir, pe scurt, mai jos:
– liliecii zboară cu până la 60 km/h și pot schimba direcția de mers cu 180 de grade în doar 0.3m datorită unui pliu la baza aripii;
– liliecii țin sub control populația de insecte. Dacă nu ar fi ei, agricultura din Europa ar avea de suferit;
– liliecii comunică prin ultrasunete și sunt capabili să detecteze și să prindă un țânțar din zbor;
– toate speciile de lilieci din Europa sunt protejate;
– liliecii pot forma colonii de mii de exemplare. Cea mai mare colonie de lilieci din România se află în Peștera Huda lui Papură, unde 84.000 de exemplare se strâng pentru a hiberna;
– liliecii sunt puternic afectați de turbinele eoliene în momentul migrației lor. În Dobrogea, un parc eolian a acceptat să controleze mai bien palele eolienelor în timpul migrației liliecilor. Astfel, a redus mortalitatea liliecilor care migrau prin acea zonă cu 80%, iar pierderea productivității parcului eolian a fost de doar 1%.
2 Comments
Foarte tare! Anul ăsta ne-am împrietenit și noi cu liliecii, am găsit unul în fața blocului, l-am dus la Visul Luanei și apoi am participat la hrăniri. Minunate creaturi si minunați oamenii care le ușurează iernile. Conștientizarea și depășirea prejudecăților legate de lilieci poate salva multe vieti!
Mulțumesc pentru completare! Și felicitări pentru că ai ajutat micuțul. :D