Dacă ai prieteni care vor să învețe limba română, spune-le să încerce Duolingo

Duolingo este cel mai popular instrument de învățare de limbi străine din lume, iar zilele trecute au anunțat că au introdus și posibilitatea de a învăța limba română. Practic, dacă ai prieteni care stăpânesc limba engleză și vor să învețe și româna, trimite-i aici.

Momentan, modulul de limbă română e în variantă beta, dar deja sunt peste 17 mii de oameni care au ales să facă primii pași în învățarea limbii noastre. M-am uitat și pe forumul de discuții și am găsit niște reacții interesante din partea comunității Duolingo. Spre exemplu, cineva spune că i se pare amuzat că în limba română folosim „vitreg” atât atunci când spunem „stepfather”, cât și în fraze care pot înlocui cuvinte ca „hostile” sau „rough”. Și că îi amintește de acele „evil step mothers” din filmele Disney. :)) Iar un alt utilizator a spus că asocierea asta o să-l ajute să rețină mai ușor cum se zice la „mamă vitregă” când o să ajungă la această parte a cursului.

Îmi place că pentru comunitatea Duolingo limba română li s-a părut importantă și au ales să facă și cursuri care să-i învețe pe utilizatori așa ceva. Și-mi place să observ și reacțiile celor care au început să ne învețe limba, pentru că sunt lucruri la care noi nu ne gândim, tocmai pentru că suntem obișnuiți deja cu toate cuvintele uzuale ale limbii române.

În încheiere, îți mai las o dată link-ul spre curs și o reacție a unui utilizator Duolingo: „I wanted to learn your language because of the numa numa yay song.” – recunoști piesa? :))

invata limba romana pe duolingo

Leave a Reply